Ziare.com

Taxarea depozitelor din Cipru, respinsa in Parlament - BCE e gata sa furnizeze lichiditati

de Constantin Pescaru
Miercuri, 20 Martie 2013, ora 10:16

   

Taxarea depozitelor din Cipru, respinsa in Parlament - BCE e gata sa furnizeze lichiditati
Dupa ce taxarea depozitelor a fost respinsa de Parlamentul din Cipru, Banca Centrala Europeana (BCE) si-a luat angajamentul ca va furniza lichiditatile necesare, dar doar in anumite conditii.

"BCE a luat act de hotararea Parlamentului cipriot si este in contact cu partenerii din cadrul Troicii (Fondul Monetar International, Banca Mondiala, Uniunea Europeana - n.red.). Reafirmam angajamentul de a furniza necesarul de lichiditati conform reglementarilor existente", au transmis reprezentantii institutiei, citati de Reuters.

Parlamentul cipriot a respins, marti, taxarea depozitelor bancare, o conditie pusa de statele din zona euro pentru a oferi imprumutul de 10 miliarde de euro. Proiectul a fost respins cu 36 de voturi impotriva, 19 abtineri si niciun vot favorabil. Miile de manifestanti adunati in fata sediului Parlamentului si-au exprimat satisfactia pentru rezultat.

Parlamentul din Cipru a respins taxarea depozitelor bancare

Presedintele cipriot, Nicos Anastasiades, a declarat ca exista un plan de rezerva pentru situatia respingerii taxei.

Ministrul de Finante al Republicii Cipru si-a prezentat demisia in contextul problemelor legate de adoptarea legislatiei privind taxa bancara, dar aceasta nu a fost inca acceptata.

Taxarea depozitelor din Cipru: Firme din Romania detinute de offshore-uri din Cipru

Conform hotararii luate duminica, Cipru trebuia sa primeasca 10 miliarde de euro doar daca va taxa depozitele bancare. Initial, cele mai mari de 100.000 de euro urmau sa fie taxate cu 9,9%, iar cele mai mici de acest prag, cu 6,75%. Ulterior, luni si marti, s-a discutat modificarea acestor niveluri.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1447 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor