BCR a vandut divizia de asigurari catre Vienna Insurance Group

Marti, 16 Septembrie 2008, ora 11:55
1581 citiri
BCR a vandut divizia de asigurari catre Vienna Insurance Group

Grupul financiar Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane, a finalizat tranzactia prin care si-a vandut afacerile de asigurari catre austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG), potrivit unui anunt facut de companie.

Valoarea tranzactiei se ridica la aproximativ 244 milioane euro, pentru 88,56% din BCR Asigurari (inclusiv actiunile detinute de Financiara SA, o subsidiara a BCR) si 88,47% din BCR Asigurari de Viata.

"Datorita cooperarii stranse dintre companiile membre ale VIG si grupul BCR in Romania, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata isi vor pastra numele atat timp cat VIG va detine o cota de peste 50% in cadrul acestora si atat timp cat acordul de distributie va fi valabil. In plus, birourile BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata vor continua sa functioneze in cadrul sucursalelor BCR pana cand cele doua parti vor decide altfel", se mai arata in comunicatul BCR.

BCR va continua sa detina 5% din BCR Asigurari de Viata.

Finalizarea tranzactiei va avea loc dupa primirea aprobarii din partea autoritatilor din domeniul competitiei si a regulatorilor pietei de asigurari din Romania si este estimata a avea loc in urmatoarele saptamani, sustin reprezentantii BCR.

De asemenea, BCR si VIG au semnat un acord de cooperare pe 15 ani cu privire la distributia in Romania, ce are ca obiect distributia produselor fiecaruia dintre parteneri prin reteaua celuilalt partener.

Astfel, VIG va avea acces la peste 2.900 de filiale si mai mult de 16 milioane clienti ai Erste Group in regiune, in timp ce Erste Group va putea lucra cu cei aproximativ 10 milioane clienti ai VIG, in acele tari in care ambii parteneri opereaza in prezent. In Serbia si Ucraina, Erste Group nu detine niciun fel de operatiuni in domeniul asigurarilor. Totusi, in aceste doua tari, bancile locale si companiile de asigurari aferente VIG vor incheia un acord privind distributia, pe durata a 15 ani.

Nou parc eolian de mari dimensiuni, pus pe picioare printr-un parteneriat româno-danez. La ce costuri se va ridica proiectul și unde va fi amplasat
Nou parc eolian de mari dimensiuni, pus pe picioare printr-un parteneriat româno-danez. La ce costuri se va ridica proiectul și unde va fi amplasat
Eurowind Energy, dezvoltator şi operator de proiecte eoliene, solare şi hibride, a semnat cu Banca Comercială Română SA (BCR) şi Erste Group Bank AG o facilitate de credit în valoare de...
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#BCR, #divizie asigurari, #Vienna Insurance Group , #asigurari