Micul secret al BCR pentru clientii buni: rate mai mici, dar la cerere

Joi, 24 Februarie 2011, ora 11:54
3041 citiri
Micul secret al BCR pentru clientii buni: rate mai mici, dar la cerere

BCR incearca sa isi pastreze clientii bun-platnici si ofera dobanzi mai mici celor care vor sa isi mute creditul la alta banca. Lucrurile nu sunt insa simple, trebuie multa insistenta si rabdare.

OUG 50/2010 (transformata in Legea 288/2010) da dreptul clientilor cu credite cu dobanzi variabile sa ramburseze anticipat, fara plata unui comision, scrie MONEY.ro.

Publicata in iunie 2010, legea nu a produs insa o explozie a refinantarilor, populatia fiind afectata de o reducere consistenta a veniturilor, plus ca cei cu credite ipotecare se confrunta si cu o depreciere a garantiilor. Totusi, ceva activitate in zona de refinantare a existat, cei cu capacitate financiara suficienta reusind sa isi gaseasca in mare masura un credit cu costuri mai mici.

Dominic Bruynseels, seful BCR, spunea la inceputul lunii decembrie 2010 ca banca a pierdut credite de 120 milioane de euro (8% din portofoliul de credite ipotecare), dupa ce clientii au ales sa se refinanteze la alte banci, nemultumiti de dobanzile de 10% pe an (si chiar peste) pe care le plateau. Citeste mai multe despre Micul secret al BCR pentru clientii buni: rate mai mici, dar la cerere pe Money.ro.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#credite BCR, #bani BCR, #clienti BCR , #credite