Wimmer: Majorarile salariale la BCR vor fi sub inflatie

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 12:33
1028 citiri
Wimmer: Majorarile salariale la BCR vor fi sub inflatie
Foto: Business Magazin

Directorul financiar al Erste Group, Manfred Wimmer a declarat ca disponibilizarile din perioada urmatoare, pe care grupul austriac le va aplica pe piata romaneasca pentru reducerea numarului de angajati ai BCR la 8.700, sunt corespunzatoare planului initial de restructurare a bancii si nu au legatura cu actuala criza financiara.

Wimmer a subliniat si ca grupul isi va continua planul de extindere a retelei de unitati a BCR, informeaza Newsin.

El a subliniat, insa, ca salariile din BCR vor creste cu un procent sub rata inflatiei, care se va tempera oricum in acest an. Wimmer considera ca accentul trebuie mutat de pe salariul de baza pe castigurile in functie de performanta.

In acelasi timp, el a subliniat ca Romania va fi una dintre putinele tari central si est-europene in care vor fi posibile, in continuare, cresteri reale ale veniturilor, in ciuda crizei.

"Romania va fi una dintre putinele tari in care oamenii vor avea sansa sa-si creasca veniturile in termeni reali, in ciuda crizei. Cresterea economica va continua. In plus, nivelul salariilor este foarte scazut, inclus comparativ cu alte state de Europa Centrala si de Est. O crestere a productivitatii este, in continuare, sustenabila", a mai spus Wimmer, la o conferinta de presa organizata la Viena luni seara.

El considera ca populatia din regiune va reusi sa se reorienteze, chiar daca nu s-a confruntat cu crize de asemenea amploare, "in conditiile in care, in ultimii zece ani, majoritatea salariatilor au schimbat cel putin un loc de munca".

Federatia Sindicatelor Independente din BCR este in negocieri cu managementul BCR in legatura cu majorarile salariale, sindicalistii fiind nemultumiti de cresterile aprobate, care sunt sub nivelul inflatiei. Saptamana trecuta, sindicalistii au anuntat ca intra in greva generala, insa au renuntat la protest in ultimul moment.

Peter Hagen, membru in boardul director al Vienna Insurance Group (VIG) RE, a declarat ca restructurarea reprezinta un proces normal in cadrul grupului, dupa multiplele achizitii realizate recent, care se va face in principal prin centralizarea operatiunilor de back-office si extinderea retelei de vanzari.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Manfred Wimmer, #cresteri salariale BCR , #stiri BCR