ANAF vinde terenul lui Becali din Pipera la jumatate de pret

Miercuri, 03 August 2011, ora 19:10
3031 citiri
ANAF vinde terenul lui Becali din Pipera la jumatate de pret

Desi a desfasurat pana acum trei licitatii, ANAF nu a gasit inca niciun cumparator pentru terenul de 1,25 hectare din zona Pipera-Tunari pe care l-a preluat de la Gigi Becali. In aceste conditii, Fiscul incearca sa vanda la jumatate de pret terenul latifundiarului, la urmatoarea licitatie.

Astfel, pe terenul pus sub sechestru pentru neplata TVA la tranzactiile imobiliare derulate de Becali, ANAF cere pretul de 2,8 milioane euro. Asta inseamna ca pretul pe metru patrat al terenului este de 224 euro, de doua ori mai mic fata de cel la care a fost evaluat initial, scrie Mediafax.

Pretul cerut de ANAF la primele doua licitatii a fost de 23,5 milioane lei (5,6 milioane euro) pentru cele 1,25 hectare de teren. La a treia licitatie, organizata saptamana trecuta, suma ceruta a fost redusa cu 25%, potrivit legii, dar nici de aceasta data nu au fost oferanti.

Omul de afaceri datoreaza in prezent 9,7 milioane de lei, suma ce consta in majorari si penalitati de intarziere pentru neplata TVA la tranzactii imobiliare incheiate in perioada 2005-2009.

O alta licitatie urmeaza sa aiba loc la inceputul lunii septembrie, cand pretul va fi cu 50% sub cel din evaluare, respectiv 11,75 milioane de lei (2,8 milioane euro).

In cazul in care ANAF incaseaza pe teren mai mult decat datoreaza Becali, atunci diferenta va fi returnata omului de afaceri.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#teren Becali, #Becali ANAF, #teren Pipera Becali , #avere