Gigi Becali, pacalit de o femeie de 70 de ani

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 08:11
10141 citiri
Gigi Becali, pacalit de o femeie de 70 de ani

Tocmai cand spera ca va da "un tun" imobiliar, europarlamentarul Gigi Becali a fost pacalit de o femeie de 70 de ani, dupa ce a cumparat de la aceasta drepturile litigioase pentru un teren din cartierul Baneasa.

Pana la urma paguboasa pentru latifundiar, afacerea a fost demarata la 19 septembrie 2006, cand a incheiat cu Elena Minca un contract de cesiune de drepturi pentru un teren in suprafata de 8.800 de metri patrati, scrie Adevarul.

Becali a achitat partenerei de afaceri, in fata notarului Mircea Anisoara, suma de 100.000 de dolari si, in schimb, a preluat cererea de reconstituire pe care aceasta a inregistrat-o la Primaria Sectorului 1 Bucuresti inca din anul 1998.

Becali insa a fost pacalit pentru ca batrana care i-a cedat drepturile nu i-a spus ca terenul nu poate fi valorificat.

La Judecatoria Sectorului 1, Becali a povestit ca a initiat in zadar mai multe demersuri de reconstituire a dreptului de proprietate si, ulterior, obtinerea masurilor reparatorii printr-un alt teren, echivalent cu suprafata de 8.800 de metri patrati. In cazul in care i-ar fi iesit "afacerea", Becali ar fi cumparat in Baneasa 8.800 de metri patrati de teren in schimbul a doar 11,36 dolari metrul patrat.

"Am luat ulterior la cunostinta despre faptul ca dreptul cesionat nu poate fi valorificat, intrucat terenul - fost lot 45 din parcelarea Montesquieu - a fost expropriat pentru cauza de utilitate publica cu justa si prealabila despagubire in anul 1932", sustine Gigi Becali.

Serviciul Fond Funciar Cadastru si Registru Agricol din Primaria Sectorului 1 Bucuresti i-a comunicat ca terenul a fost expropriat prin sentinta civila 626/1932, iar proprietarul terenului, Constantin P. Stan, tatal Elenei Minca, a fost despagubit cu suma de 70.400 de lei.

Terenul a intrat in posesia Primariei Municipiului Bucuresti, iar in 1938 a fost predat organizatiei Straja Tarii. In 1948, imobilul a fost introdus intr-o suprafata mai mare de teren, ocupata la acea data de Statiunea Agricola a Facultatii de Agronomie.

Gigi Becali cere judecatorilor anularea contractului de cesiune de drepturi si vrea ca Elena Minca sa-i dea 76.965 de dolari, deoarece o parte din bani si i-a recuperat. El a aratat ca in luna martie 2009, avocatii sai au incercat sa rezolve amiabil acest litigiu si ca Elena Minca i-a cerut un termen pentru a strange banii.

La 15 decembrie 2009, cel supranumit "Latifundiarul din Pipera" si familia Minca au stabilit data de 15 februarie 2010 ca ultim termen pentru restituirea integrala a banilor. Europarlamentarul a povestit ca la termenul stabilit l-a contactat telefonic pe fiul batranei, Constantin Minca, care i-a spus ca nu detine suma de bani ramasa pe care ar fi trebuit sa i-o restituie.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Gigi Becali avere, #Gigi Becali afaceri , #avere