Exorcistul Gigi pune cruce USL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 16 Octombrie 2012, ora 22:23
5193 citiri
Exorcistul Gigi pune cruce USL (Opinii)
Foto: Arhiva

Privit de departe, putin detasat, spectacolul cu Gigi Becali intrand triumfal in ograda mare a USL seamana cumva cu invadarea "eliberatoare" a armatei sovietice. In realitate, Becali a anexat USL din prima clipa in care a fost anuntat ca admis de comisia de umili din PNL.

Nu e nicio problema. Astfel de oameni nu pot duce astfel de proiecte decat spre groapa politicii. De luni dupa-amiaza, USL inseamna Gigi Becali, iar "Jiji" este echivalent cu semnificatia Uniunii Social Liberale.

Gigi Becali si USL sunt doua imagini reflectandu-se una pe alta si definindu-se perfect reciproc. Fiecare spune despre cealalta tot: ce a ajuns, cati bani face si incotro se indreapta. "Jiji" si USL privindu-se in ochi unul pe altul sunt identici. Becali, intr-un cuvant, asta a ajuns sa fie astazi USL. Cu tot ceea ce inseamna in momentul asta Gigi.

Daca asta cred cei doi lideri ca trebuie sa fie USL, atunci sa nu se planga de rezultatul meciului cu Traian Basescu de pe 9 decembrie. Ii va durea.

Crin Antonescu rade cu lacrimi, in loc sa raspunda ceva concret intrebarii lui Mircea Badea: de ce latra Gigi Becali dupa ce se scarpina precum un caine? Rade incontinuu, pana se incurca in timp ce incearca sa balbaie un raspuns. "Are o energie debordanta, speram sa o canalizeze in lupta", spune intr-un final, chinuit de ras, liderul liberalilor.

Acum, daca n-ai simti umorul, te poti intreba daca baietii aia, toti, se molipsisera deja cu voia buna si candoarea primitiva a lui Becali sau era doar un ras eliberator, terapeutic.

Se pare ca in mintea lui Crin Antonescu si a lui Ponta oricine e gata sa dea o mana de ajutor USL pentru a-l infrange definitiv pe Traian Basescu e binevenit in USL. Or, cel putin asa si-au argumentat rational gestul primirii lui "Jiji" in Uniune. Dar, potrivit acestui principiu, la fel de bine ar putea sa puna pe listele USL si pe Cruduta, pe Bianca lui Bote sau a cui o mai fi ori pe Petre Craete, alias "taranul cu Maserati" din Marea Britanie. Doar si astia ar putea da o mana, un picior sau un piept de ajutor intru daramarea lui Traian Basescu de la Cotroceni.

Ideea asta extrema naste insa alte doua idei si mai periculoase. Una ca Traian Basescu este raul absolut al Romaniei si a doua ca orice/oricine i se opune tiranului e bine primit in USL. Ambele idei, tocmai pentru ca sunt amandoua false, vor lucra intr-un final pentru Traian Basescu si gasca lui de cinici nedusi la biserica.

Poate ca pentru mintile infierbantate si supra-turate de la varful USL imaginea inca nu e clara si nu reusesc sa focalizeze din cauza agitatiei in care isi imagineaza ca zdrobesc adversarul. Le-ar trebui recomandat la toti rapid un tratament de specialitate.

A-ti pune sperantele si a te increde in Gigi Becali e ca si cum ai fi convins ca o maimuta va reusi sa dezlege misterul nasterii Universului sau sa explice suratelor ei teoria relativitatii generale ori principiile mecanicii cuantice. Ba, daca ar avea foarte mult timp la indemana (miliarde de ani), mai degraba ne-am putea astepta de la un pui de cimpanzeu sa dezlege misterele stiintei decat de la Becali sa fie consecvent.

Daca Crin Antonescu este un strateg priceput, fara pic de morala, dar totusi un strateg care anihileaza cu mutarea "Jiji" orice posibila surpriza din partea adversarului, vom afla doar dupa alegeri.

Din pacate, in formula asta, alegerile nu mai au nicio legatura cu votul de pe 9 decembrie. Pentru ca el a fost deja vandut.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Gigi Becali candidat PNL, #Crin Antonescu strategie PNL alegeri, #USL voturi Becali strategie , #candidat PNL