Limba lui Becali, biciul lui Antonescu (Opinii)

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 08:42
5337 citiri
Limba lui Becali, biciul lui Antonescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Adversarii lui Crin Antonescu nu mai au nicio sansa. Nici nu apuca sa deschida bine gura ca ecranele televizoarelor se acopera de figura unui aprig liberal, care stie sa-si apere seful in functie de sexul interlocutorilor si de modul in care se imbraca. Efectul este nimicitor.

Crin Antonescu isi desavarseste "revolutia bunului simt" prin legitimarea mahalalei ca voce autorizata in politica de nivel inalt. Gigi Becali nu mai este personajul periferic si exotic care pretindea ca face si el politica din fruntea unui partidulet de scuipatori de seminte, a devenit reprezentantul celui mai vechi partid romanesc si al celei mai mari coalitii politice postdecembriste in cel mai intins colegiu electoral din chiar capitala Romaniei. Gigi Becali are acum un rol politic de prim rang.

Gigi Becali nu are cum sa nu fie recunoscator: din mascarici de gazon, iata ca trece la urmatorul nivel, cel de smecher in politica mare. Asa ceva trebuie rasplatit, deci pe langa cele zece milioane de euro promise sefului pentru campania din 2016, vine si cu un bonus sub forma de scuipati sfichiutori. Crin Antonescu nu are cum sa nu fie multumit: adversarii sai cei mai periculosi, cei din cadrul partidului, sau oricine altcineva indrazneste sa deschida gura are de a face cu biciul. Limba lui Becali, biciul lui Antonescu: fara ratiune, fara logica, fara educatie si bun-simt, menirea este doar de a provoca arsuri, prin violenta anihiland adevarul.

Nu mai devreme de joi, Becali o alinta pe o colega din propriul partid, Adriana Saftoiu: "Si daca iti spun cuvantul ala care incepe cu c..., ce mai zici?". Anterior, Neagu Djuvara, care se incapataneaza sa nu tradeze cei 170 de ani de liberalism ai familiei sale, era omagiat de proaspatul liberal cu "babaciune senila" si "sclerozat". Calin Popescu Tariceanu a fost si el biciuit pentru ca a indraznit sa aiba "cinci neveste" fara sa-i ceara aprobare si cunoscutului aparator al drepturilor femeilor, Gigi Becali. Nu intamplator, toti trei s-au remarcat in timp prin pozitii dure la adresa liderului Crin Antonescu. Cu un reflex specific slugilor dornice de afirmare, Gigi Becali a simtit ca poate fi extrem de util.

Valorile liberale si imuabile exprimate de Gigi Becali in dialogurile sale elevate sunt simple: femeile sunt curve si in mare parte proaste, de aceea nu are sens sa-si piarda vremea cu ele, iar barbatii care n-au nodul la cravata cat capul sau indraznesc sa aiba parul lung sunt homosexuali, mai putin Crin Antonescu, care s-a tuns.

Becali este imbatabil, pentru ca violentei mahalalei i se poate raspunde civilizat doar intorcand spatele. Cu sprijinul entuziast al televiziunilor care au facut din scandal zeul audientelor, liberalul din Pipera este incurajat sa spurce si sa improaste, iar el speculeaza asta pentru a se face util sefului Antonescu si intereselor USL. Buna parte dintre cei loviti de biciul lui Antonescu aleg sa plece din studiouri.

Pragmatic cum il stim, Crin Antonescu nu are nimic de zis. Daca adversarilor sai li se inchide gura, indiferent prin ce metode, atunci are numai de castigat. Ce, a pierdut ceva PNL-ul din alianta cu Dan Voiculescu, acuzat ca si-a turnat propriile rude la Securitate? Dimpotriva, a obtinut o orchestra de zgomote mediatice care acopera tot ce i-ar putea fi defavorabil liderului liberal.

Nu numai ca liderul PNL nu pare deloc deranjat, acceptand comportamentul primitiv al colegului sau din Pipera, dar pare ca il si promoveaza in interiorul partidului. O imagine circula in aceste zile pe retelele sociale, in care Gigi Becali apare sustinand un discurs in fata unor lideri liberali. Dupa cum se vede, acestia il asculta cu respect si simpatie. Loviturile de bici inca nu-i vizeaza. De pe perete, Ion I. C. Bratianu este singurul care se uita vizibil mirat, intrebandu-se ce inseamna "hahalere", "zdrente", "ciocanitori" si "poponari".

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Gigi Becali Crin Antonescu, #Gigi Becali Neagu Djuvara, #Gigi Becali Adriana Saftoiu, #Gigi Becali Tariceanu, #Gigi Becali sedinta PNL , #candidat PNL