Radu Campeanu: N-ar fi rau sa se intoarca Tariceanu la conducerea PNL

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 09:15
6512 citiri
Radu Campeanu: N-ar fi rau sa se intoarca Tariceanu la conducerea PNL

Presedintele fondator al PNL, Radu Campeanu, considera ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu ar face bine daca ar reveni la conducerea liberalilor, iar Gigi Becali face "o obraznicie" cand isi da cu parerea despre Neagu Djuvara, un om care se afla "la mare distanta de el".

De asemenea, intr-un interviu acordat Romania Libera, primul presedinte post-decembrist al liberalilor ii sugereza lui Crin Antonescu sa nu mai faca declaratii anti-europene.

"Nu-i cunosc aceste declaratii, fiindca am fost plecat in strainatate un timp, dar i-as sugera sa nu mai faca astfel de declaratii pentru ca noi, prin forta lucrurilor, prin pozitia noastra, prin istoria noastra, suntem legati de Occident, de puterile vestice, de situatia europeana si, ca atare, poate ca nu e cazul sa facem critici de aceasta natura. Putem sa ne spunem parerile, dar sfatul meu este sa ramanem in foarte bune relatii cu Occidentul", a precizat Campeanu.

Djuvara: Becali, un cretin profund. Becali - Djuvara si Iliescu, niste babaciuni!

De asemenea, acesta a subliniat ca, daca era in locul lui Crin Antonescu, nu-l primea pe Gigi Becali in PNL, pentru ca cel din urma are "conceptii sportive" si nu politice.

"Imi vine sa rad de aceasta idee de a se inscrie in PNL. Cred ca, daca eram in locul lui Crin Antonescu, nu as fi fost de acord cu intrarea lui in Partidul National Liberal. Se spune ca a dat si niste bani, dar cred ca sunt doar zvonuri. Nu-l vad liberal pe Gigi Becali. Din tot ce a declarat el pana acum, are doar conceptii sportive, nu politice. Poate sa fie simplu membru, dar doar atat", a completat primul presedinte post-decembrist al PNL.

Cat despre atacurile lui Becali la adresa lui Neagu Djuvara, pe care l-a etichetat drept o "babaciune", Campeanu spune ca gestul a fost o "obraznicie".

"A fost nepotrivit, ca sa nu spun ca a fost o obraznicie din partea lui sa aiba pareri despre oameni care sunt la mare distanta de el", a mai declarat Radu Campeanu.

Facand o paralela intre actuala conducere a PNL si cea din perioada postdecembrista, Campeanu a spus ca "partidul avea pozitii publice mai corecte, in plus avea si o alta autoritate politica si morala".

"N-ar fi rau sa se intoarca Tariceanu"

In alta ordine de idei, Radu Campeanu a vorbit si despre referendumul din vara, apreciind ca "a fost normal sa incerce sa-l rastoarne pe Traian Basescu".

"Cred ca, dupa votul de la referendum, dl Basescu ar fi fost normal sa-si dea demisia. A fost evident ca mai mult de jumatate din populatie nu-l mai vrea. Se vede acest lucru de cate ori stai de vorba cu oamenii", a completat presedintele fondator al PNL.

Antonescu: Au fost figuri in USL, dar vom castiga pentru ca luptam impreuna, de la Tariceanu la Becali

In ceea ce priveste reintoarcerea lui Calin Popescu Tariceanu in fruntea partidului, Radu Campeanu spune ca "a fost foarte bun si are un soi de simt al echilibrului politic. N-ar fi rau sa se intoarca".

Pe de alta parte, despre Ion Iliescu crede ca "ca este unul dintre putinii politicieni romani foarte onesti si foarte bine conturati".

"Eu il consider pe Ion Iliescu un om politic civilizat. E un adversar de pareri, nu sunt prieten cu el, dar sunt in bune relatii", a spus Radu Campeanu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Radu Campeanu Iliescu onest, #Campeanu Becali obraznicie, #Radu Campeanu Tariceanu PNL , #candidat PNL