Becali si-a completat in bascalie ultima declaratia de avere - Functia: detinut la Jilava

Vineri, 30 August 2013, ora 14:14
7585 citiri
Becali si-a completat in bascalie ultima declaratia de avere - Functia: detinut la Jilava
Foto: Arhiva

Gigi Becali si-a completat ultima declaratie de avere depusa in calitatea sa de fost deputat PNL intr-un mod cu totul neobisnuit, mai ales pentru un fost membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor.

Ales pe listele PNL in decembrie 2012, Gigi Becali a completat declaratia de avere de la incetarea mandatului aflandu-se in spatele gratiilor. El a fost arestat in 20 mai 2013, dupa ce Inalta Curte l-a condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare pentru fapte de coruptie, iar declaratia de avere a fost completata la data de 12 iulie si inregistrata cu nr. 553 in data de 22 iulie 2013.

Declaratia de avere completata la data de 12 iulie 2013

La functia detinuta, Becali a scris "detinut" la "Jilava", iar in rest el nu a mai completat nicio rubrica. In schimb la punctul 2, Cladiri, Becali a scris de mana: "In principiu aceiasi (sic!) declaratie dar nu exacta deoarece nu am acces la informatii datorita situatiei de detentie".

Fostul deputat nu a trecut in formular nimic din terenurile, cladirile, masinile sau bijuteriile pe care le detine, dar nici imprumuturile sau plasamentele facute, si nici datoriile.

La finalul documentului este anexata o declaratie suplimentara scrisa de mana de Gigi Becali, de asemenea plina de greseli.

"Ce (sic!) priveste declaratia mea de avere nu pot da date precise deoarece situatia de P.P.L. (persoana privata de libertate - n.red.) nu im (sic!) permite acesul (sic!) la anumite institutii si acte ca sa o fac cu precizie mai ales caci (sic!) averea mea este in comun cu a intregii familii nepoti de sora si sora", scrie cu mana lui fostul deputat PNL.

Ramane ca acesta sa le explice inspectorilor de integritate de ce nu i-a putut cere unui avocat sa ii aduca, la vizita, toate informatiile de care avea nevoie, inclusiv o fotocopie a ultimei declaratii de avere depuse, pentru a completa corect acest document, mai ales ca, potrivit presei sportive, Patronul Stelei continua sa coordoneze afacerile echipei de fotbal chiar si din detentie.

Precedenta declaratie de avere a fost data de Gigi Becali in 18 decembrie, dupa castigarea alegerilor intr-un colegiu din Capitala, iar in ea figureaza numeroase terenuri, masini, plasamente precum si bijuterii si ceasuri in valoare de 300.000 de euro.

Declaratia de avere din 18 decembrie 2012

Gigi Becali a fost condamnat, in luna mai, de Instanta Suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale, decizia fiind definitiva. Fostul deputat PNL a mai primit anul acesta alte doua condamnari definitive, iar dupa contopirea pedepselor Becali a ramas cu trei ani si jumatate de privare de libertate, aplicandu-i-se un spor de sase luni. Recursul depus de avocatii sai se va judeca saptamana viitoare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Becali declaratie avere inchisoare, #Becali declaratie avere incompleta, #Becali declaratie avere gresita , #condamnat