Socurile lui 2013 in fotbal: De la arestarea lui Becali la retrogradarea Rapidului

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 09:47
1724 citiri
Socurile lui 2013 in fotbal: De la arestarea lui Becali la retrogradarea Rapidului

Anul 2013 a fost unul extrem de agitat in fotbalul romanesc, asa ca o recapitulare a celor mai socante evenimente este necesara.

Condamnarea si arestarea lui Gigi Becali

Foarte multi banuiau ca finantatorul Stelei este autorul unor infractiuni, multe dintre ele fiind marturisite chiar de el, insa extrem de putini se asteptau ca Gigi Becali sa si ajunga dupa gratii.

Foarte bogat, foarte expus, apreciat de multi, contestat de cativa, influent si influentabil, latifundiarul din Pipera parea intangibil. Arunca cu banii de fiecare data cand vedea camerele de filmat in preajma sa, se certa si se impaca pe loc cu mai toate persoanele importante, avea si are un anturaj cu multa putere si nu se gandea niciodata ca ar putea sfarsi in puscarie.

A fost atat de increzator in succesul sau incat a sfidat Justitia, anuntand ca fuge din tara, profitand de imnunitatea parlamentara, daca este condamnat si a asteptat sentinta in direct la TV.

Toate aceste lucruri nu au contat, Becali primind multiple condamnari in trei dosare diferite in termen de cateva luni. S-a prezentat singur la arest si in prezent executa o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare la penitenciarul Poarta Alba.

Retrogradarea Rapidului

2013 a fost anul negru pentru cei de la Rapid. Tot mai afectat de problemele cu Justitia, George Copos a sistat finantarea si a bagat clubul in insolventa. Apoi a cautat pe cineva dispus sa preia echipa cu tot cu datorii.

Dupa cateva luni de agonie, timp in care FRF i-a refuzat licenta pentru noul sezon de Liga 1, Rapidul si-a gasit cumparatori. Sau cumparator, pentru ca doar unul dintre cei doi asa-zisi patroni apare si in acte.

Adrian Zamfir si Nicolae Cristescu au venit in Giulesti din postura de salvatore de la patria, insa cei doi nu prea au bani. Astfel ca echipa a ramas in insolventa si fara licenta, fiind retrogradata administrativ cu toate incercarile lui Sandu si Dragomir de a mentine artificial echipa in Liga 1.

In divizia secunda echipa merge bine, dar situatia ramane dramatica pentru ca cei doi "patroni" n-au investit nimic, ba chiar l-au vandut pe cel mai promitator jucator din lot. Iar planul de reorganizare nu este aprobat nici macar acum, la un an de la declararea insolventei.

Dumitru Dragomir pleaca de la LPF

Dumitru Dragomir era unul dintre cei mai longevivi patroni din fotbalul romanesc, conducand Liga Profesionista de Fotbal din 1996. A stiut cum sa si-i apropie pe conducatorii cluburilor, punandu-se bine cu toata lumea, astfel ca infrangerea suferita la alegerile din noiembrie a fost un adevarat soc.

"Corleone" presimtea ca i se pregateste ceva, el declarand de mai multe ori ca se gandeste la retragere, urmand modelul lui Mircea Sandu. Nu a fost insa decat un joc, Dragomir tinand cu dintii de fotoliul de presedinte al Ligii.

Cand a aflat cu certitudine ca exista un contracandidat puternic a apelat la o stratagema, depunandu-si propria candidatura pe ultima suta de metri. Acest joc nu i-a reusit si, beneficiind de un important sprijin politic, Gino Iorgulescu i-a luat locul.

Eliminarea nationalei in barajul cu Grecia

Nationala Romaniei a plecat cu sansa a patra in preliminariile Cupei Mondiale din 2014, insa taras-grapis, cu multa sansa, a obtinut locul secund in grupa de calificare, ajungand astfel la baraj.

Tragerea la sorti a fost blanda, "tricolorii" intalnind cel mai facil adversar posibil, reprezentativa Greciei.

Norocul proverbial al selectionerului Victor Piturca n-a mai fost suficient, in cele doua meciuri cu Grecia, in special in cel din deplasare, Romania avand o prestatie mediocra si fiind, evident, eliminata.

Desi obiectivul lui Piturca este calificarea la Euro 2016, criticile s-au intetit dupa ratarea Mondialului din Brazilia, tot mai multe voci solicitand demisia sau demiterea selectionerului.

Transferul lui Chiriches

Transferul lui Vlad Chiriches la Tottenham Hotspur reprezinta socul pozitiv al anului.

Intr-un fotbal macinat de scandaluri si meciuri suspecte, putini erau cei care credeau ca o echipa din Romania poate vinde un jucator cu o suma apropiata de 10 milioane de euro. A reusit acest transfer istoric campioana Steaua. Chiriches a plecat in Premier League, la o echipa cu pretentii, pe 9,5 milioane de euro, record absolut pentru Liga 1.

Iar proaspatul capitan al Romaniei nu a dezamagit in cel mai puternic campionat al planetei, impunandu-se rapid in primul "11" al londonezilor.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Becali condamnat arestat, #Gigi Becali puscarie, #Dragomir alegeri LPF, #Rapid retrogradata Liga 2, #Chiriches transfer Tottenham , #condamnat
Comentarii
Poza SEMACA123
SEMACA123
rank 1
tovarasi de la zoaie.secu,candidoza mitica la presedentia romniei ?