Surpriza de proportii: Steaua il poate scoate din arest pe Becali

Vineri, 24 Mai 2013, ora 16:24
6865 citiri
Surpriza de proportii: Steaua il poate scoate din arest pe Becali

Gigi Becali poate simti din nou aerul libertatii. Opt ore pe zi, cinci zile pe saptamana, Gigi Becali poate conduce Steaua departe de penitenciar, ca un angajat la clubul pe care il detine.

Legislatia ii permite lui Gigi Becali sa lucreze in exteriorul penitenciarului si ii ofera numeroase avantaje. Pana la 40 de ore pe saptamana, Becali poate alege sa resimta aerul libertatii, dar marele bonus il reprezinta zilele care i se vor scadea din sentinta. Lunar, Becali se poate elibera de 7 zile de pedeapa.

Pentru a putea incepe munca, Becali trebuie sa astepte ca perioada de carantina sa se incheie si sa fie transferat la Penitenciarul Jilava.

"Procedura legala este de a urma o perioada de 21 de zile in carantina, o perioada de informare asupra detinutului. In primele 30 de zile se stabileste regimul de detentie, iar dupa ce acesta devine definitiv o persoana poate fi selectionata intr-o comisie pentru munca. Totusi, in cazul domnului Becali, in momentul de fata suntem departe de acest pas. E foarte adevarat ca in cazul regimului deschis de detentie exista aceasta posibilitate, insa domnul Becali nu poate fi ales explicit. Programul de munca ar fi de opt ore pe zi, cu doua zile pe saptamana pauza, conform legii", a declarat Gabriela Livadariu, purtatorul de cuvant al penitenciarului Rahova, pentru Ziare.com.

Ce poate lucra Becali? In general, detinutii lucreaza in sistemul de salubrizare, constructii sau agricultura, dar in cazul sau s-ar putea face o exceptie.

MM Stoica il da de gol pe Becali: Cum a incalcat legea in puscarie

Avocatul Daniel Fenechiu sustine ca Gigi Becali poate deveni angajatul Stelei, in cazul in care clubul de fotbal il va solicita.

"Ca intreprinzator, pot chiar sa-l cer pe domnul Becali. Trebuie sa inchei un contract si sa specific ca-l cer pe domnul Becali. Practic, domnul Becali poate lucra pentru clubul Steaua, poate lucra oriunde", a precizat Daniel Fenechiu.

Astfel, Becali ar putea conduce Steaua din libertate, opt ore pe zi, cinci zile pe saptamana.

Aceasta solutie ar fi buna si pentru clubul Steaua, care ar beneficia de scutiri de taxe fata de stat.

Becali voia sa manance rosii cu MM

Varianta muncii in afara penitenciarului chiar este luata in calcul de Gigi Becali. Inainte sa afle ca va merge dupa gratii, patronul Stelei se gandea ca MM Stoica va fi cel arestat si i-a propus o varianta de reintalnire.

"Am contract cu penitenciarul si iau detinuti de acolo. Il iau si pe MM Stoica la sere, sa mancam o rosie impreuna", afirma Becali la finalul saptamanii trecute.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Gigi Becali munca penitenciar, #Gigi Becali condmanat, #condamnare Gigi Becali , #condamnat