De ce a tradat-o Becali pe Udrea pentru Vadim (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 17 Martie 2012, ora 23:46
8296 citiri
De ce a tradat-o Becali pe Udrea pentru Vadim (Opinii)
Foto: AP

Raspunsul e pe atat de simplu pe cat sunt de transparente mutarile unor astfel de indivizi.

Rupandu-se de Udrea la Bucuresti, Gigi Becali compromite mai putin imaginea PDL, si asa mai mult decat sifonata, dar va lucra alaturi de preaspalatul Cornel Vadim Tudor pentru a aduna cat mai multe puncte la alegeri.

Pana la urma, cine se aseamana se alege mai usor. Despartindu-se asa de Udrea, Becali tradeaza fara sa vrea si planul de viitor. O fratie cu Vadim care sa-l salveze de la alte umilinte pe Traian Basescu.

E atat de transparent incat lumea are dreptul sa vada limpede. Vadim pur si simplu si-a scos din vocabular orice referire la presedinte, la oamenii apropiati si chiar si la PDL. Cat despre Becali, patronul Stelei de mult timp il vede din nou pe Traian Basescu drept singura salvare a Romaniei din calea mafiotilor comunisti.

Pentru cine va lucra fratia Vadim-Becali e deja limpede. Cum o va face, asta e specialitatea casei celor doi mari filosofi ai intunericului si luminii.

Pentru marea fratie a celor care nu sunt niciodata umiliti, desi si-au tras flegme unul altuia pana si-au umplut ambii obraji, Vadim si Becali s-au facut iar frati de cruce.

Pana sa se solidarizeze cu presedintele intru umilinta, declarand ca si ea a fost umilita ani la rand, Elena Udrea incheiase o mica si rusinoasa alianta la Bucuresti intre PDL si stransura cu pretentii politice a lui Gigi Becali. Nu au tinut mai mult de o luna, timp in care a dezgustat rapid si pe ultimii indragostiti de democrat liberali, ca Becali s-a prezentat la primul apel al lui CVT sa-i fie "executantul" tuturor ordinelor.

Noua fratie dintre cei care odata se injurau ca la usa cortului spune multe despre ce a ajuns politica la noi. Iar viitoarea mutare de dupa alegeri pe care o vor face partidele conduse de acesti frati spirituali spune totul despre ce a ajuns societatea romaneasca.

Nu am niciun dubiu ca Romania Mare si Noua Generatie isi vor inchina procentele pentru formarea unei viitoare majoritati, fara sa strambe prea mult din nas, celui care va fi intuit drept cel mai puternic om in stat.

Pentru ca USL l-a tinut la distanta pe Vadim si pentru ca Gigi Becali e oricum amorezat de ideologia democrat-liberala de la Bucuresti, nici nu e greu sa intuiesti in ce parte isi vor inchina darul. Cine va mai sta sa se gandeasca la potpuriul unei noi majoritati, cand interesul national e in joc? Cine isi va mai aminti de compromisurile facute de PDL in numele coalitiei de guvernare unor traseisti politici precum "independentilor" de la UNPR sau maghiarilor de la UDMR? Important e sa conduca.

Televiziunile au redat cu ocazia infratirii acestor doua mari spirite ale Romaniei cateva pasaje din trecutul deloc indepartat, cand cei doi se porcaiau mai abitir decat gibonii din galeriile de fotbal. Trecerea de la injuratul suprem la dragostea frateasca nu inseamna pentru politica noastra decat o schimbare de ton.

E important de retinut acest detaliu. Sa nu va iluzionati ca doar Vadim si Becali sunt capabili de astfel de contorsiuni ale spiritului.

Primul conducator al tarii a demonstrat ca puterea de re-reevaluare a oamenilor si, deopotriva, a ideilor si actiunilor sale sau ale altora depaseste cu mult orice imaginatie. Sa nu consideram tot ce a fost prezentat mai sus decat ipoteze. Si sa le lasam sa lucreze singure sperand ca, totusi, combinarea lor nu va aduce chiar ce e mai rau din toate relele posibile ale lumii.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Gigi Becali alianta Corneliu Vadim Tudor, #Becali tradat Elena Udrea, #Becali alianta Udrea Bucuresti , #Corneliu Vadim Tudor