Becali: Nu stiu care teren, nu stiu care ministru, ma duc la DNA sa ne jucam

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 14:37
2828 citiri
Becali: Nu stiu care teren, nu stiu care ministru, ma duc la DNA sa ne jucam
Foto: Realitatea TV

Gigi Becali, finantatorul Stelei, a declarat vineri ca nu mai tine minte ce discutii a avut cu Viorel Hrebenciuc, privind un teren pe care l-a vandut unui ministru, discutie interceptata de procurorii anticoruptie, insa ca va merge la DNA daca anchetatorii vor "sa se joace".

Intrebat daca stie despre care teren este vorba in dosar, Becali a raspuns: "Nu stiu care teren, nu stiu care ministru, daca vor sa ne jucam, sa ma cheme si ne jucam acolo la DNA. Vorbeam cu Hrebenciuc la telefon in fiecare zi cate o ora, nu stiu care teren, la cat de multe am dat eu, nu mai tin minte care".

Numele lui Gigi Becali apare in dosarul in care Viorel Hrebenciuc este cercetat pentru spalare de bani, dupa ce a intermediat un transfer de bani intre omul de afaceri Ioan Niculae si institutul de sondaje INSOMAR, banii fiind folositi pentru campania electorala a lui Mircea Geoana din 2009.

Interceptarile din dosar includ o discutie intre finantatorul Stelei si Viorel Hrebenciuc, in care Becali recunoaste ca i-ar fi dat un teren de un hectar unui ministru.

"Eu am dat terenuri ministrilor tot timpul, si in perioada lui Ceausescu si a lui Iliescu, sa vedem la care teren se refera, ca nu mai tin minte. Trebuie sa ma cheme ca sa ne jucam, mie imi place sa ma joc. Ei au dat stenograma ca e mai senzational, voi ati preluat pentru ca e Becali si face rating", a spus Becali jurnalistilor.

Becali, intr-unul din dosarele in care e cercetat Niculae - a dat un teren unui ministru

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie verifica, in prezent, legalitatea tranzactiei prin care a fost dat terenul.

Hrebenciuc este cercetat in acelasi dosar in care este anchetat si omul de afaceri Ioan Niculae, seful InterAgro. Hrebenciuc ar fi fost omul de legatura intre Ioan Niculae si institutul de sondare INSOMAR, catre care s-ar fi livrat sume de bani menite sa finanteze campania lui Mircea Geoana la alegerile prezidentiale din 2009.

In acelasi dosar, ar fi cercetati omul de afaceri Sebastian Ghita si pesedistul Robert Negoita, cei doi negand faptul ca ar fi fost implicati in fapte ilegale.

In acest dosar, procurorii au stabilit ca inculpatul Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a PSD, pentru a obtine un milion de euro de la Ioan Niculae, si el inculpat in dosar, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea lui Geoana.

L.S.

Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Risto Radunovic este unul dintre jucătorii de bază ai FCSB, având cotă de piață evaluată la 1,4 milioane de euro. Muntenegreanul are contribuții importantă acesta fiind un jucător...
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
FCSB poate fi campioană la finalul acestui sezon având un avans considerabil față de rivale, din play-off mai fiind de disputat încă cinci etape. FCSB are 11 puncte avans față de locul 2....
#Gigi Becali, #Becali teren ministru, #Becali dosar Geoana, #Becali DNA , #DNA