Cazul Becali: Un martor sustine ca a fost amenintat de anchetatori

Marti, 04 Mai 2010, ora 17:15
1637 citiri
Cazul Becali: Un martor sustine ca a fost amenintat de anchetatori

Adrian Stanila, unul dintre martorii din dosarul in care Gigi Becali este acuzat de sechestrarea hotilor masinii sale, a declarat marti, in fata magistratilor ICCJ, ca anchetatorii din dosar l-au amenintat cu inchisoarea si i-au cerut sa dea declaratii incriminatoare la adresa europarlamentarului.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a audiat, marti, trei martori in dosarul in care Gigi Becali si mai multi apropiati ai sai sunt judecati pentru sechestrarea hotilor masinii europarlamentarului. Becali a fost prezent in sala la termenul de marti.

Primul dintre martori, Adrian Stanila, arestat intr-un alt dosar, le-a declarat judecatorilor ICCJ ca Stan Constantin David, parte vatamata in proces, a vrut sa mearga la Becali sa ii explice ca nu a vrut sa ii fure masina.

Stanila a precizat ca, la trei satpamani dupa incident, a fost dus la Politia Capitalei, am aflat ca toate cele trei persoane vatamate au declarat ca au fost batute si sechestrate in acea noapte. Martorul a spus ca i s-a cerut sa dea o declaratie asemanatoare, insa nu a acceptat, moment in care anchetatorul l-ar fi amenintat cu inchisoarea, i-a adus declaratiile celor trei si i-a spus sa scrie una asemanatoare.

Europarlamentarul Gigi Becali a tinut sa le adreseze personal intrebari martorilor, si nu prin avocati. Pe stanila l-a intrebat daca l-a cunoscut vreodata, spunand ca inceraca sa previna "demersul procurorului de a se seiza pe marturie mincinoasa".

De asemenea, Becali a adus in instanta o scrisoare pe care Adrian Stanila i-a trimis-o mamei sale, din inchisoare, in care martorul a povestit ca a fost amenintat de procuror. Becali a sustinut ca scrisoarea a primit-o de la mama lui Stanila.

Al doilea martor audiat in dosar, Dumitru Beciu, a sustinut in instanta ca a fost prezent in barul din Pipera in seara in care masina lui Gigi Becali a fost furata si ca a vazut ca acesta statea la masa cu mai multe persoane, care ar fi recunoscut furtul masinii. Martorul a adaugat ca pe masa lui Becali erau cafele si pahare cu alcool, iar cei trei presupusi hoti au plecat la final, primind bani de la Becali, pentru taxi. De asemenea, Beciu a subliniat ca cei trei nu au fost agresati.

Magistratii ICCJ au audiat-o, marti, pe Georgiana Ontel, concubina lui Stefan Margean, care a sustinut ca nu isi mai aminteste ce a declarat anterior cu privire la caz. De asemenea, a spus ca in seara din ianuarie 2009, cand masina lui Gigi Becali a fost furata, l-a sunat pe Margean, iar acesta i-ar fi spus ca are treaba.

Dezbaterile in acest dosar urmeaza sa fie reluate de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie pe 7 iunie.

Gigi Becali a fost trimis in judecata, pe 16 octombrie 2009, pentru trei infractiuni de lipsire de libertate. Alaturi de Becali, in acelasi dosar au fost trimise in instanta alte sase persoane.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul General la acel moment, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Stefan Dediu, sub aspectul comiterii a trei infractiuni de lipsire de libertate, Catalin Otto Zmarandescu, Mihai Mila si Niculaie Dumitrascu, pentru aceleasi infractiuni, Marcel Popa, care mai este acuzat de uz fara drept de arma neletala supusa autorizarii, si Romulus Dumitrescu, politist, sub aspectul comiterii a trei infractiuni de complicitate la lipsire de libertate si a unei infractiuni de favorizare a infractorului.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#dosar Becali, #Gigi Becali amenintare , #europarlamentar