Gigi Becali e citat la Parchet, dar nu se va prezenta

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 12:50
1718 citiri
Gigi Becali e citat la Parchet, dar nu se va prezenta

Gigi Becali este citat, luni, la Parchetul General, pentru a i se aduce la cunostinta materialul de urmarire penala in dosarul sechestrarii hotilor masinii sale, insa, potrivit avocatului sau, Bogdan Vlad, europarlamentarul nu se prezenta.

Astfel, avocatul Vlad a confirmat ca Becali este citat luni de procurori pentru a vedea materialul de urmarire penala in dosarul sechestrarii hotilor masinii sale, insa a spus ca europarlamentarul nu se va prezenta.

Motivul amanarii este, potrivit avocatului, faptul ca apararea a cerut o confruntare intre hotii masinii, parti vatamate in acest dosar, si bodyguarzii lui Becali, cercetati pentru sechestrare. Avocatul a explicat ca, dupa ce va avea loc aceasta confruntare si dupa rezultatele ei, poate sa i se prezinte lui Becali probele impotriva sa.

Procurorii nu au stabilit inca data la care va avea loc confruntarea. Intre timp, George Becali s i-a prezentat candidatura la prezidentiale din partea Partidului Noua Generatie.

Gigi Becali este ultima persoana invininuita in acest dosar careia trebuie sa i se prezinte materialul de urmarire penala, restul prezentandu-se deja la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Procurorii au admis cererea aparatorilor a doi dintre bodyguarzii lui Gigi Becali, Catalin Zmarandescu si Stefan Dediu, de confruntare, in cadrul audierii, cu hotii care au furat masina lui Becali si care i-au acuzat pe bodyguarzi de lipsire de libertate.

Cererea de confruntare a fost formulata dupa ce bodyguarzilor li s-a prezentat, pe 15 septembrie, materialul de urmarire penala in dosarul sechestrarii presupusilor hoti ai masinii lui Gigi Becali, iar la dosar ar fi aparut "stari de fapt care impun confruntarea", au explicat, pentru NewsIn, aceleasi surse.

Potrivit Codului de Procedura Penala, cand se constata ca exista contradictii intre declaratiile persoanelor ascultate in aceeasi cauza, se procedeaza la confruntarea acelor persoane, daca aceasta este necesara pentru lamurirea cauzei.

Persoanele confruntate sunt ascultate cu privire la faptele si imprejurarile in privinta carora declaratiile date anterior se contrazic, iar procurorii sau instanta de judecata pot incuviinta ca persoanele confruntate sa-si puna reciproc intrebari.

Sapte persoane, implicate in furtul unor masini de lux, printre care se afla si cea a finantatorului Stelei, Gigi Becali, au fost trimise in judecata, pe 24 septembrie, potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Oana Balasa. Procesul va incepe pe 12 octombrie, la Judecatoria Sectorului 1.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus declinarea dosarului privind sechestrarea presupusilor hoti ai masinii lui Gigi Becali la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, din cauza ca patronul Stelei este europarlamentar.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, pe 26 iunie, recursul lui Gigi Becali impotriva sentintei Judecatoriei Sectorului 1 si au decis ca acesta poate parasi tara.

Becali a fost eliberat din arest preventiv prin decizia Tribunalului Bucuresti din 16 aprilie, fiindu-i impuse, insa, mai multe interdictii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Gigi Becali citat Parchet, #Gigi Becali audiat, #Gigi Becali proces, #Gigi Becali avocat, #Gigi Becali refuz Parchet , #europarlamentar