Instanta nu vrea sa-l privilegieze pe Becali

Joi, 25 Iunie 2009, ora 12:04
1573 citiri
Instanta nu vrea sa-l privilegieze pe Becali

Gigi Becali ar fi privilegiat daca instanta i-ar ridica interdictia de a parasi Capitala si judetul Ilfov luand in considerare calitatea sa de europarlamentar, isi motiveaza magistratii Judecatoriei Sectorului 1 decizia de mentinere a interdictiilor pentru finantatorul Stelei.

Mai mult, judecatorii considera ca "in calitatea de cetatean al Romaniei, Becali este dator sa respecte legile tarii" si ca "potrivit Constitutiei Romaniei, nimeni nu e mai presus de lege, cetatenii fiind egali in fata legii si a autoritatii publice, fara privilegii si fara discriminari".

Magistratii noteaza in motivarea deciziei de mentinere a interdictiilor ca, daca Gigi Becali a facut o cerere de eliberare sub control judiciar in momentul in care era in arest preventiv, dar inainte de data stabilita pentru desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, "se presupune ca acesta si-a asumat obligatia de a respecta in totalitate interdictiile fixate de catre instanta in situatia admiterii cererii sale, indiferent de rezultate pe care partidul pe listele caruia s-a inscris urma sa le obtina".

Faptul ca George Becali a devenit europarlamentar nu poate afecta cercetarea penala si, in consecinta, nu poate inlatura controlul judiciar, care este necesar pentru buna desfasurare a procesului, considera magistratii Judecatoriei Sectorului 1.

"Calitatea de europarlamentar dobandita de catre inculpat nu reprezinta, in opinia instantei, un motiv temeinic de natura sa justifice ridicarea sau modificarea constrolului judiciar, intrucat la momentul judecarii prezentei cereri, acesta este in curs de validare, potrivit procedurilor rpevazute de regulamentul Parlamentului European in Titlul 1, Capitolul 1, Articolul 3", isi motiveaza judecatoarea Gabriela Tatu decizia de respingere a cererii formulate de finantatorul clubului Steaua de ridicare a interdictiei.

De asemenea, instanta precizeaza ca obligatiile impuse de Tribunalul Bucuresti lui Gigi Becali in momentul eliberarii acestuia nu ii incalca dreptul la circulatie, "drept prevazut si garantat atat de dispozitiile europene, cat si de dreptul intern".

Totodata, magistratii Judecatoriei Sectorului 1 noteaza in motivarea deciziei de mentinere a interdictiilor lui Gigi Becali ca limitarea impusa de instanta are ca scop desfasurarea anchetei in conditii bune, limitarea constituind "o masura necesara intr-o societate democratica".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Becali interdictie, #Becali proces instanta, #Becali europarlamentar PRM , #europarlamentar