Si tu, Ilie?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 11 August 2010, ora 13:40
2440 citiri
Si tu, Ilie?

Ilie Dumitrescu a ales sa preia postul lasat vacant de Piturca la Steaua, devenind astfel al doisprezecelea antrenor al "ros-albastrilor" din perioada de conducere a lui Gigi Becali.

Fost mare jucator, idol al tribunelor din Ghencea pe vremuri, insa un antrenor cel mult mediocru, care si-a demonstrat valoarea doar in modestul campionat din Cipru, Ilie Dumitrescu stie foarte bine ce il asteapta. El este un amic vechi al noului sau sef, Gigi Becali, asa ca atitudinea latifundiarului nu poate fi o necunoscuta.

Asadar, cum poate sa reuseasca Ilie Dumitrescu acolo unde au dat gres, sau au fost fortati sa dea gres, un Hagi, un Piturca, un Lacatus, oameni care se confunda cu istoria Stelei?

Ignorand tot ce au patit predecesorii sai mai mult sau mai putin celebrii, noul antrenor al Stelei lasa impresia ca nu vrea decat sa revina in circuitul tehnicienilor.

Iesit din activitate in 2009, atunci cand a plecat de la modesta formatie elena Panthrakikos, Dumitrescu nu a mai avut practic niciun contact cu meseria de antrenor, el remarcandu-se in ultima perioada ca invitat permanent in diverse emisiuni de la posturile TV cu profil sportiv.

Asadar, Steaua poate fi pentru el echipa care sa-l readuca in circuitul tehnicienilor din prim divizie.

Doua posibilitati

Ilie Dumitrescu are in acest moment doua posibilitati. Fie da lovitura si ii duce pe stelisti in Liga Campionilor, fie da gres si paraseste Ghencea dupa o perioada mai mica sau mai mare de timp, dar izbuteste apoi sa-si gaseasca alte contracte, dupa modelul Mihai Stoichita.

In orice caz, faptul ca nu da impresia ca il intereseaza prea mult atitudinea patronului denota ca proiectul lui Ilie se intinde pe maxim un an de zile, atat cat este durata contractului sau. Spre deosebire de Victor Piturca, cel care venise cu un plan ferm, detaliat, intins pe 3 sezoane doar in prima faza, Dumitrescu pare venit "la ciupeala".

Sigur ca este un mare stelist, ca vrea sa castige tot sau ca isi doreste din inima sa reuseasca in Ghencea, insa felul in care a acceptat sa antreze gruparea la care a cunoscut succesul demonstreaza la o prima vedere doar ignorarea oricarei etici profesionale.

Perioada pe care Ilie Dumitrescu o va petrece pe banca tehnica a "ros-albastrilor" va fi, dupa toate previziunile, foarte scurta si el va deveni al doisprezecelea antrenor care pleaca de la Steaua pe usa din dos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ilie Dumitrescu antrenor Steaua, #Ilie Dumitrescu Steaua, #Dumitrescu antrenor Steaua, #Piturca demisie Steaua , #Ilie Dumitrescu