Avocat: Vom apela la CEDO daca decizia finala in cazul lui Gigi Becali nu e favorabila

Sambata, 22 Februarie 2014, ora 16:59
2420 citiri
Avocat: Vom apela la CEDO daca decizia finala in cazul lui Gigi Becali nu e favorabila

Daca judecatorii Curtii de Apel Constanta vor mentine solutia data de Tribunalul Constanta, de respingere a cererii de eliberare a lui Gigi Becali, aceasta decizie va fi atacata la CEDO, a declarat avocata acestuia, Maria Vasii.

"Deocamdata, mai avem de trecut o cale de atac interna, la Curtea de Apel Constanta. Daca decizia va fi una favorabila, atunci sesizarea Curtii Drepturilor Omului va ramane fara obiect", a precizat Maria Vasii, citata de Mediafax.

In acelasi timp, Maria Vasii a declarat ca au fost demarate deja o serie de proceduri la mai multe institutii europene care apara drepturile detinutilor. Aceste proceduri vor fi insa facute publice in momentul in care se solutioneaza.

Judecatorii de la Tribunalul Constanta au decis, joi, ca Gigi Becali sa ramana in inchisoare, dupa ce latifundiarul a cerut sa fie eliberat pentru a se opera la coloana intr-o clinica din Munchen.

Becali ramane in inchisoare - instanta nu il lasa sa se opereze la Munchen (Video)

Magistratii Tribunalului Constanta au luat act, miercuri, de raportul medico-legal intocmit de catre Serviciul de Medicina Legala Constanta, Gigi Becali fiind adus de la Penitenciarul Poarta Alba, unde este incarcerat, la Tribunalul Constanta. Aici a avut loc un nou termen in procesul in care latifundiarul a solicitat intreruperea pedepsei din motive medicale.

Becali a declarat in fata instantei ca la dosarul sau sunt depuse cinci opinii ale unor medici neurochirurgi, toti concluzionand ca in cazul sau o interventie chirurgicala la coloana este iminenta.

Maria Vasii a cerut instantei intreruperea executarii pedepsei, pentru ca expertiza medico-legala arata ca acesta sufera de o afectiune grava pentru care nu se poate face nimic in sistemul penitenciar.

Avocatul a subliniat ca nu exista opinii contradictorii in expertiza medico-legala. Maria Vaii a spus in instanta ca va depune plangere penala impotriva medicului sef al Serviciul de Medicina Legala (SML) Constanta pentru abuz in serviciu.

Procurorul DNA Andrei Bodean a cerut instantei sa respinga cererea de intrerupere a pedepsei, sustinand ca afectiunea lui Gigi Becali poate fi tratata cu succes in spitalele din Romania si ca ar putea avea loc sub paza, iar tratamentul ulterior ar putea fi continuat la Penitenciarul Poarta Alba.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#decizie operatie Becali, #proces Gigi Becali, #decizie Becali Curte Apel Constanta, #caz Gigi Becali CEDO , #inchisoare