Becali nu mai poate: Iata ce i-a rugat pe judecatori - Update

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 15:43
2836 citiri
Becali nu mai poate: Iata ce i-a rugat pe judecatori - Update
Foto: Arhiva

Gigi Becali a cerut, luni, judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti sa dea o solutie, de admitere sau respingere, pentru a nu mai fi adus la un nou termen in dosarul in care contesta executare pedepsei, in timp ce avocatul sau a solicitat rejudecarea dosarului la Tribunalul Ilfov.

Update: Recursul lui Gigi Becali fata de neadmiterea contestatiei la executarea pedepsei cu inchisoare a fost respins, luni, de Curtea de Apel Bucuresti, decizia instantei in acest caz fiind definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a judecat recursul formulat de Gigi Becali la decizia Tribunalului Ilfov de respingere a contestatiei la executarea pedepsei cu inchisoare.

Gigi Becali le-a spus judecatorilor ca nu il intereseaza solutia din dosarul in care contesta decizia Tribunalului Ilfov, aratand ca nu vrea sa mai fie adus in fata instantei.

"Cea mai mare rugaminte - ca admiteti, ca nu admiteti recursul - eu va rog sa nu mai dati un termen", a spus Becali.

Gigi Becali, transferat in mare secret la penitenciarul Poarta Alba

Acesta a solicitat instantei sa il lase sa povesteasca "modul in care s-au desfasurat faptele". Presedintele completului de judecata i-a respins aceasta solicitare, amintindu-i ca este analizat recursul la decizia Tribunalului Ilfov, si nu fondul cauzei.

Catalin Dancu, avocatul lui Gigi Becali, a spus ca in cazul in care recursul va fi admis, dosarul ce are ca obiect contestatia la executare se va reintoarce la Tribunalul Ilfov, pentru a fi rejudecat. Daca aceasta instanta va decide sa admita contestatia, mandatul de executare a pedepsei va fi nul, iar Becali va fi eliberat.

Motivul invocat de avocatul lui Becali in formularea constatia la executarea pedepsei este acela ca judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) care l-au condamnat in dosarul "schimbului de terenuri cu MApN" nu aveau acces la informatii clasificate.

E oficial: Gigi Becali a fost din nou mutat in "iadul" de la Jilava

"Niciunul dintre judecatorii care s-au ocupat de dosarul acesta nu au primit certificate de acces. Una este sa ceri si alta este sa primesti efectiv, ca sa fii un judecator competent legal sa judeci cauza lui Becali. (...) Becali - si nu numai el, ci orice cetatean din tara asta - nu are cum sa verifice procedurile pe care in secret conducerea ICCJ le realizeaza, impreuna cu Serviciile Secrete, cu ORNISS-ul (Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat, n.red.), pentru verificarea unor judecatori care pot sau nu pot sa intre intr-un dosar cu informatii clasificate", a spus Dancu.

Dosarul schimbului de terenuri nu a fost desecretizat

Avocatul a precizat ca dosarul privind schimbul de terenuri dintre Gigi Becali si MApN nu a fost desecretizat, neexistand niciun document in acest sens.

Procurorul de sedinta a cerut respingerea recursului formulat de Becali, aratand ca hotararea Tribunalului Ilfov este legala si temeinica.

In 5 decembrie s-a judecat, la Tribunalul Bucuresti, contestatia lui Gigi Becali la executarea pedepsei, aceasta fiind respinsa ca "inadimisibila", intrucat a mai fost o data solutionata, de Tribunalul Ilfov, instanta competenta in acest caz. Dosarul a ajuns la Tribunalul Bucuresti pentru ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca aceasta instnata este competent sa judece contestatia.

Gigi Becali va face puscarie in regim deschis - surse

Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv, in 26 noiembrie, ca Gigi Becali sa ramana cu sporul de sase luni aplicat la pedepsele de trei ani de inchisoare primite in dosarul "Valiza" si in cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale.

Gigi Becali s-a plans atunci, in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, de conditiile in care este transportat de la penitenciarul din Constanta la instanta din Bucuresti, aratand ca "plateste pretul celebritatii" si trebuie sa stea intr-o cuseta in duba, nu alaturi de ceilalti detinuti.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Gigi Becali proces recurs, #Gigi Becali inchisoare Bucuresti , #inchisoare