Becali ramane in regim semideschis: Cererea lui de a iesi zilnic din inchisoare a fost respinsa

Marti, 09 Iulie 2013, ora 20:35
11665 citiri
Becali ramane in regim semideschis: Cererea lui de a iesi zilnic din inchisoare a fost respinsa
Foto: Arhiva

Cererea lui Gigi Becali de a beneficia de un regim deschis de inchisoare, in locul unuia semideschis, a fost respinsa, marti, de Judecatoria Sectorului 5.

Decizia de marti a instantei este definitiva, iar o alta cerere mai poate fi facuta peste noua luni, cand Becali va fi executat o treime din pedeapsa.

Pentru a motiva cererea, omul de afaceri a spus ca si-ar dori sa munceasca si nu sa fie plimbat in duba: "Am facut cererea pentru familie".

Finantatorul Stelei a spus ca in continuare ar fi donat bani, cel putin pentru spitalul de oncologie pentru care strange bani Dan Puric, dar si pentru un azil de batrani care era in proiectul ministrului pentru IMM si Turism, Maria Grapini.

Omul de afaceri i-a spus judecatorului care este programul sau din penitenciar, aratand ca acesta este bazat pe cititul cartilor de rugaciune, dar si a manualelor juridice si a Codului penal.

Gigi Becali se bucura de un sprijin de la fostul sau coleg din Parlamentul European, Corneliu Vadim Tudor, care a declarat, marti seara, ca va expune cazul finanatorului Stelei in Parlamentul European.

"Maine voi face un memoriu in toate limbile de circulatie internationala in care voi expune acest caz in Parlamentul European. Gigi a fost un membru onorabil al Parlamentului European. Sa vedeti ce va fi la gura mea! Basescu isi doreste sa nu se fi nascut, stie ce pot da eu la toate institutiile internationale", a declarat europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, marti, la Romania Tv.

De ce vrea Becali sa iasa zilnic din inchisoare: Ceilalti detinuti ii cer bani

Gigi Becali a cerut Judecatoriei Sectorului 5 schimbarea regimului sau de detentie din semideschis in deschis, astfel incat sa i se permita sa parasesca penitenciarul pe perioade determinate.

Pavel Abraham, avocatul lui Becali, a declarat mai intai ca "Becali nu este un detinut privilegiat" si este "respectat de ceilalti detinuti", revenind ulterior asupra declaratiilor si precizand ca fostul politician vrea mai multa libertate pentru ca in spatele gratiilor "i se cer bani".

"In inchisoare, se simte contrans de ceva pe care nu poate domina. Se va deplasa la un loc de munca pe care il stabileste penitenciarul, poate sa fie si un club de fotbal, la Rapid sau Dinamo, pot fi serele de la Popesti-Leordeni", a adaugat avocatul, mentionand ca Becali este dispus la munca fizica, insa "este un om foarte pregatit si performant, ar putea face fata la orice domeniu".

Datorita regimului deschis, George Becali s-ar fi putut plimba, ar fi putut merge la biserica sau munci fara sa aiba nevoie un insotitor. Cu toate acestea, potrivit legislatiei actuale, doar persoanele cu o pedeapsa mai mica de un an pot beneficia de acest regim special.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Becali inchisoare regim deschis, #respingere cerere Becali , #inchisoare