Consilier prezidential: Basescu ne ia la suturi daca-i ducem cererea de gratiere a lui Becali

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 14:40
2506 citiri
Consilier prezidential: Basescu ne ia la suturi daca-i ducem cererea de gratiere a lui Becali
Foto: Arhiva

O cerere pentru iesire din penitenciar de Craciun sau Revelion adresata de Gigi Becali Presedintiei nu are nicio sansa sa ajunga la Traian Basescu.

"Asta nu tine de domnul presedinte, tine de penitenciar. Cu domnul presedinte are legatura numai daca cere gratiere. Daca i-a scris presedintelui si a ajuns la un consilier, acesta a trimis-o inapoi. Cum ar fi ca unul dintre noi sa mearga la domnul presedinte si sa-i spuna ca ne-a trimis Becali cu asta ca sa-i dati liber, ne ia si la suturi", a declarat consilierul prezidential Adrian Radulescu pentru ziarulring.ro.

Pe de alta parte, comisarul-sef Mihai Mate, director adjunct al Penitenciarului Poarta Alba, a precizat pentru sursa citata ca Gigi Becali nu a depus nicio cerere de permisie pentru Sarbatori.

Gigi Becali nu renunta: Vrea sa fie liber de Sarbatori si ii scrie lui Traian Basescu

"Permisiunea de iesire din penitenciar este o recompensa si se acorda de Comisia pentru recompense la propunerea celor care desfasoara activitati cu persoanele private de libertate. Sub nicio forma nu se acorda permisiunea de iesire din penitenciar la cererea unui detinut, doar in situatia in care apare un deces in familie, si nu ne propunem sa dam nimanui o astfel de invoire, pentru ca speram sa nu existe situatii de genul asta. Daca gardienii constata ca un detinut are un comportament-model, ca participa la activitati si intruneste mai multe conditii, propun recompensarea acestuia, inclusiv cu permisiunea de iesire din penitenciar", a precizat comisarul-sef Mihai Mate.

Daca Gigi Becali face cerere pentru a-si petrece Sarbatorile cu familia, soliciarea sa va fi analizata de o comisie formata din conducerea penitenciarului unde isi ispaseste pedeapsa si din reprezentanti ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Dupa ce a fost readus o perioada la Penitenciarul Jilava, Gigi Becali a fost transferat, saptamana trecuta de la Penitenciarul Jilava la Poarta Alba, reprezentantii unitatii de detentie din judetul Constanta declarand ca acesta va sta tot la sectia de la Valea Seaca, dar va avea regim deschis, si nu semideschis, ca pana acum.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Becali gratiere Basescu, #consilier prezidentiale gratiere Becali, #Becali Sarbatori acasa , #inchisoare