De ce a primit Becali inca 6 luni de inchisoare

Luni, 15 Iulie 2013, ora 17:56
4521 citiri
De ce a primit Becali inca 6 luni de inchisoare

Gigi Becali a dat dovada de perseverenta infractionala in perioada lunga de timp in care si-a desfasurat activitatile ilicite, arata Tribunalul Bucuresti (TB), in motivarea deciziei prin care i-a marit acestuia pedepsa la trei ani si jumatate de inchisoare.

"Referitor la sporul aplicat de 6 luni, tribunalul considera ca este suficient pentru a se atinge scopul educativ si preventiv al pedepsei, acesta impunandu-se in raport de perseverenta infractionala a petentului si perioada lunga de timp in care acesta si-a desfasurat activitatile ilicite", noteaza judecatorul Tribunalului Bucuresti (TB), in documentul citat.

Totodata, arata instanta, "in situatia in care nu s-ar aplica un spor cu ocazia contopirii pedepselor, s-ar crea impresia de impunitate pentru condamnat, ceea ce va constitui un indemn la savarsirea a cat mai multe infractiuni, in viitor, dupa ce a savarsit o fapta prevazuta de legea penala".

"Tribunalul are in vedere de asemenea, in ce priveste sporul de pedeapsa de sase luni, faptul ca pentru infractiunile cele mai grave ca petentul a fost condamnat la o pedeapsa rezultanta de trei ani inchisoare fata de care s-a dispus suspendarea executarii sub supraveghere si cu aplicarea circumstantelor atenuante", mai arata Tribunalul, in documentul mentionat.

Tribunalul Bucuresti a decis, in 27 iunie, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, sa ii aplice acestuia un spor de sase luni de inchisoare, finantatorul Stelei avand astfel o condamnare de trei ani si jumatate de detentie.

Instanta a admis in parte solicitarea procurorului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de aplicare a unui spor de un an de inchisoare.

Avocatii lui Becali au precizat atunci ca decizia tribunalului nu este definitiva si va fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnarile definitive primite in dosarele sechestrarii de persoane, schimbului de terenuri cu MApN si "Valiza".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Gigi Becali pedeapsa mare, #motivare pedeapsa Becali , #inchisoare
Comentarii