Traian Basescu a decis: Nu il gratiaza pe Gigi Becali (Video)

Vineri, 28 Martie 2014, ora 12:28
10241 citiri
Traian Basescu a decis: Nu il gratiaza pe Gigi Becali (Video)

Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca nu il va gratia pe omul de afaceri Gigi Becali.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a decis, vineri, 28 martie a.c. (anul curent - n.red.), neacordarea gratierii individuale a domnului George Becali ca urmare a analizarii dosarului de gratiere a domniei sale.

Decizia domnului presedinte Traian Basescu a fost transmisa solicitantului gratierii", se arata intr-un comunicat transmis de Administratia prezidentiala.

Pe 12 martie, finantatorul clubului de fotbal Steaua a acordat un prim interviu din inchisoare si i-a cerut, pe aceasta cale, presedintelui Traian Basescu sa citeasca legea privind drepturile detinutilor care executa pedepse in regim deschis sau sa puna un consilier sa o faca.

Gigi Becali, primul interviu din inchisoare - Apel catre Basescu si Ponta: Va rog cu smerenie si dragoste

Gratierea, ceruta cu "smerenie" si cu "dragoste"

Totodata, acesta i-a cerut presedintelui cu "smerenie", cu "dragoste" si cu respect sa aprobe cererea de gratiere depusa de mama sa la sfarsitul anului trecut.

"Cu smerenie, cu dragoste si cu respect, pentru ca mereu sunt atent la declaratiile domnului presedinte Traian Basescu, asa cum domnia sa a spus aseara (11 martie - n.red.) in interviu ca daca jurnalistii au un minim respect pentru statul de drept sa citeasca legea gratierii", a spus omul de afaceri Gigi Becali de dupa gratii.

Ulterior, presedintele a spus, intr-o conferinta de presa desfasurata la Palatul Cotroceni, ca "se gandeste profund la cazul lui George Becali" si ca intelege ca "este un om intr-o situatie dificila".

Basescu: Ma gandesc "profund" la gratierea lui Becali. Voi da in curand un raspuns

"Gandesc profund. E un om intr-o situatie dificila, iar eu sunt intr-o situatie si mai dificila. Nu discutam de o femeie cu patru copii acasa, de o batrana de 80 de ani care a mutat gardul. Va rog sa ma intelegeti ca nu e o decizie usoara", spunea presedintele Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a gratiat mai multe persoane in primul sau mandat, majoritatea persoanelor carora le-a acordat eliberarea fiind batrani sau persoane cu situatii materiale si familiale dificile, care au comis infractiuni minore.

I.S.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Traian Basescu gratiere Gigi Becali, #Gigi Becali respingere cerere gratiere, #Gigi Becali cerere presedinte gratiere , #inchisoare