Elevul cu sindromul Down care a luat Bac-ul cu nota 7, in atentia autoritatilor

Marti, 16 Iulie 2013, ora 10:49
747544 citiri
Elevul cu sindromul Down care a luat Bac-ul cu nota 7, in atentia autoritatilor
Foto: Ziar de Cluj

Cazul unui baiat care, in ciuda faptului ca sufera de sindromul Down, a promovat Bacalaureatul cu nota 7, a ajuns in atentia Inspectoratului Scolar din Cluj. Dupa ce povestea de viata a lui Mihai Moceanu a ajuns in presa nationala, autoritatile au decis, in sfarsit, sa plece urechea la spusele mamei sale.

Mama tanarului s-a plans ca baiatul a fost respins de mai multe institutii de invatamant din cauza bolii sale.

Inspectorii scolari au demarat o ancheta pentru a stabili daca baiatul a fost discriminat de conducerea liceului "Inochentie Micu", scrie realitatea.net. Mama baiatului a povestit ca fiul sau a fost nevoit sa paraseasca aceasta institutie de invatamant in urma unui sondaj facut in randul colegilor de clasa.

14 dintre cei 21 de colegi au completat un chestionar in care spuneau ca nu mai vor sa fie in aceeasi clasa cu tanarul cu sindrom Down. Autoritatile incearca sa determine acum daca se impune vreo sanctiune unitatii de invatamant.

Mihai a ajuns in presa nationala dupa ce a reusit performanta de a lua nota 7 la examenul de Bac, in ciuda faptului ca sufera de sindromul Down.

Pana sa ajunga in clasa a XII-a, copilul a fost respins de multe ori de societate, insa mama acestuia, Maria, a luptat pentru ca fiul sa sa depaseasca toate obstacolele.

"Am cautat nu stiu cate scoli pana ne-au primit. Cand ma duceam si spuneam ca am un copil de gradinita sau am un copil de scoala, raspunsul era de fiecare data: da, perfect, vi-l inscriem! Dar in momentul in care le spuneam ca sufera de sindromul Down, raspunsul lor era un nu hotarat", a povestit mama lui Mihai.

Femeia a trait clipe emotionante in ziua in care s-a desfasurat examenul.

"Am trait foarte intens aceste zile de examen. Dar, asa, parca in adancul sufletului, ziceam ca va lua bacalaureatul, adica am stiut ce munca am depus cu el 12 ani clipa de clipa. Sunt fericita, dar a fost foarte greu", a adaugat mama baiatului.

"Nu a fost greu, ca am invatat. Au venit toti copiii si m-au felicitat. Istoria a fost cea mai grea materie pentru mine. Ce mi-a placut cel mai mult a fost geografia. Acum este vacanta, vreau sa calatoresc", a punctat Mihai.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#mihai moceanu discriminat, #baiat sindrom down discriminat scoli, #scoala anchetata discriminare, #sindrom Down , #rezultate Bacalaureat 2013