A inceput Becalizarea PDL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 26 Februarie 2012, ora 18:47
8220 citiri
A inceput Becalizarea PDL (Opinii)

Pedelistii tradeaza o disperare atat de mare incat au inceput sa faca erori ce le pot fi fatale. E de inteles spaima in fata alegerilor ce se apropie si dorinta obsesiva de a-si schimba identitatea, astfel incat sa nu mai fie recunoscuti drept "calaii" poporului din ultimii trei ani si ceva. E de inteles asadar ca incearca din rasputeri sa isi schimbe culoarea, sigla, numele si tot ce i-ar mai putea trada.

Nu e tocmai usor de priceput ce spera ei sa obtina prin scufundarea in apele ciudatei Miscari Populare, din moment ce, daca nu cumva vor sa dispara cu totul, tot trebuie sa isi pastreze un semn de identitate. Macar si pentru ca altfel ar inseamna sa se autodesfiinteze. Ori presedintele mai are nevoie de ei, de sprijinul lor si de structura partidului in teritoriu.

Este insa incredibil de greu de integrat miscarea Elenei Udrea de a infrati PDL cu Gigi Becali. Acum doar cateva zile in urma, varul lui Gigi, Giovani Becali urla intr-o sala de judecata - "Sa va fereasca Dumnezeu sa ajunga familia mea sa conduca tara asta!" Adevar graita-i domnule, chiar sa ne fereasca! PDL se pare insa ca vrea sa-i dea o mana de ajutor lui Becali, imaginandu-si astfel ca se ajuta pe sine mai intai. Cum calculele au fost facute de Elena Udrea, pedelistii mai experimentati si ceva mai inteligenti cred ca ar trebui sa inceapa sa se teama serios.

Pentru ca a te asocia cu Gigi Becali inseamna a te pricopsi cu o bomba cu ceas. Patronul Stelei de altfel a dinamitat partidul din prima zi, de sambata, cand a declarat ca sprijina candidatul PDL la Primaria Capitalei, dar cu conditia sa nu fie "ala rarait, care a fost ministrul Culturii" si nici alalalt Cristian Preda, ca "amandoi nu fac nici cat negrul de sub unghia lui". Si dupa ce a mai dat vreo doua nume alaturi de care nu ar sta nici mort, a pocnit-o in moalele capului - "animalul (politic - presupun - n.red) Traian Basescu nu are nevoie de oameni care au citit doua carti".

Corect! Asta e noua fata a partidului cu mult promisa modernizare si reformare. Un partid in care sa dicteze, sa bata cu pumnul in masa si sa tropaie Gigi Becali, mandru ca aia care au mai citit vreo doua carti s-au ascuns, ca oricum sunt niste fraieri. Daca asta e si chipul Miscarii Populare in spatele careia spera sa se deghizeze la alegeri, atunci PDL poate mai bine sa raman in actuala forma. Cred sincer ca ar avea mai multe sanse decat cu resapat cu Gigi Becali si "independentii" reevaluatului Oprea.

In loc sa profite de prostia liberalilor care s-au inhaitat cu alde Felix motanul, doar de dragul timpilor de antena, pedelistii s-au gandit sa isi puna si ei un bolovan de gat. E adevarat, Gigi Becali stie de frica alui mai puternic si, dupa ce a fost arestat, nu a mai ridicat niciodata glasul impotriva lui Traian Basescu. Oricum ar fi, Becali nu poate sa aiba pentru PDL decat un efect negativ. E ca si cum ai incerca sa te speli cu apa murdara. Sa te dai cu parfum cand puti de la o posta.

Daca pentru USL in general, Felix nu mai poate face rau si nici nu mai are resurse sa-i compromita si mai mult pe liberali, Gigi Becali, impreuna sau nu cu restul familiei, nu poate impulsiona un partid care si-a facut intotdeauna un program din reforma morala si institutionala. Sau poate ca trebuie sa privim si invers situatia. La PDL Bucuresti, la doamna Elena Udrea, poate ca lucrurile stau atat de prost, incat pana si Becali, oricat de prost ar fi vazut in mediile intelectuale, tot ar ridica partidul de la pamant.

Dar in aceste conditii, ar fi indicat pentru PDL ca mai bine sa se desfiinteze cu totul sau sa fuzioneze si sa se disipe in PNTCD, PP al lui Dan Diaconescu, UNPR sau, de ce nu, proaspatul Partid Popular al Maghiarilor din Transilvania al lui Laszlo Tokes. Ar fi mult mai cinstit si, cu siguranta, mai de succes. Daca nu, macar cu Vadim. Altfel o sa asistam la o Becalizare agresiva, monotona si umilitoare pentru fostii si actualii sustinatori ai PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Gigi Becali alianta PDL, #alegeri locale parlamentare, #miscarea populara, #alianta PNG PDL , #PNG