Gigi Becali, in faliment politic

Joi, 11 Decembrie 2008, ora 08:00
3928 citiri
Gigi Becali, in faliment politic

Presedinte de partid, patron de club de fotbal si om de afaceri, Gigi Becali nu a reusit in niciun tur de scrutin, din cele patru la care a participat, sa treaca de pragul electoral.

Partidul sau, PNG, pe care l-a preluat de fapt de la Viorel Lis in 2004, nu a reusit sa sara pragul de 5%, cu toate ca Becali are priza la populatia saraca, pe care a reusit sa si-o fidelizeze prin gesturi caritabile repetate, scrie Adevarul.

A candidat la presedintie in 2004 si a luat doar 1,77%. La alegerile europarlamentare din 2007, nu a reusit sa treaca PNG de pragul de 5%, lipsindu-i 0,15 procente. La alegerile locale din vara, PNG a luat 37 de primari din totalul de 3.183, adica 1,16% din mandatele puse in joc.

La alegerile parlamentare, unde Becali a candidat pentru un mandat de deputat in Ferentari, cartierul unde platise curentul mai multor familii in urma cu doi ani. A fost invins de Oana Mizil (PSD), Becali obtinand doar 14,95% din voturi.

Gigi Becali a fost mai apropiat de Traian Basescu decat de PSD. La suspendarea lui Traian Basescu din 2007, Gigi Becali a fost alaturi de presedinte.

In noiembrie 2007, suparat ca nu a fost lasat de Basescu sa vorbeasca la ceremonia de comemorare a evenimentelor de la Brasov din 15 noiembrie 1987, Gigi Becali l-a atacat dur pe seful statului, facandu-l "comunist".

El si-a adus rudele, mai ales nepotii, in functii de conducere atat in PNG, cat si la Steaua. Cativa dintre nepotii sai au candidat la alegerile parlamentare, insa au avut aceleasi rezultate proaste ca presedintele PNG.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

EXCLUSIV. Cum s-au împotmolit negocierile dintre Mititelu și Gigi Becali pentru Bauza
EXCLUSIV. Cum s-au împotmolit negocierile dintre Mititelu și Gigi Becali pentru Bauza
Gigi Becali a anunțat că își face echipă pentru grupele cupelor europene fiind sigur că va câștiga campionatul în acest sezon. Mai mult, patronul FCSB a anunțat nume importante care...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Gigi Becali, #PNG, #prag electoral , #PNG