Becali pune piciorul in prag in comisia juridica: Nu imi convine mentalitatea de vasal! (Video)

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 15:22
8258 citiri
Becali pune piciorul in prag in comisia juridica: Nu imi convine mentalitatea de vasal! (Video)
Foto: B1TV

Liberalul Gigi Becali, proaspat membru al comisiei juridice din Camera Deputatilor, a decis sa puna piciorul in prag, spunand ca nu il intereseaza punctul de vedere al ANI, nu mai suporta "sclavagismul" din Romania si ca el nu da socoteala "nici PNL, nici PSD, nici USL".

La finalul primei sedinte a comisiei juridice in care a fost numit de PNL, Becali a fost inconjurat de jurnalisti, dornici sa afle cum i s-au parut lucrarile.

Patronul Stelei a spus ca a depus un amendament si s-a aratat satisfacut ca membrii comisiei au tinut cont de punctul sau de vedere si au amanat discutiile pentru data viitoare, pentru a se informa mai bine.

"Se punea problema sa cerem un punct de vedere al ANI despre o anumita problema. Noi, daca suntem comisia juridica a Parlamentului si punem aviz pentru anumite legi, cum poate interpreta o agentie mai bine legea decat NOI, COMISIA JURIDICA?", a spus Becali pe un ton apasat.

"Consider ca, daca cerem acel punct de vedere, deja demonstram o slabiciune si dam un semnal publicului ca suntem o comisie a Parlamentului care nu suntem competenti, o subordonare. Noi nu ne putem subordona. ANI trebuie sa ceara de la noi puncte de vedere. Nu mai suport in Romania comportamentul asta de supunere, de sclavagism", a declarat liberalul.

Sa primesc ordin de la partid?!?!

Intrebat de o jurnalista cum comenteaza atunci cazul Mircea Diaconu, in care instanta a dat dreptate Agentiei Nationale de Integritate, nu Parlamentului, Gigi Becali a replicat: "Eu de acum sunt in comisia asta juridica. De cand EU, Becali, sunt in comisia juridica - astea sunt lucruri din urma - orice problema va fi, ma voi consulta, cu consilieri care sunt specialisti in drept si dupa aia voi spune o opinie si un punct de vedere. Dar, cand voi ridica mana va fi 100% asa, pentru ca nu va fi doar parerea mea, ci a celor mai mari specialisti in drept".

Cu toate astea, Becali a fost de acord ca in cazul senatorului Mircea Diaconu ANI ar fi fost deasupra comisiei juridice.

"E posibil sa aiba ei dreptate in aceasta speta. Dar de acum incolo, va promit, opinia mea va fi tot timpul 500% aia legala, corecta si dreapta. Este foarte rau ca vine ANI si are o alta opinie si e posibil sa aiba ei dreptate, (...) trebuie sa ne punem mintea la contributie, altfel e debilitate (...) trebuie sa gandim foarte bine si foarte profund", a mai completat deputatul jurist, subliniind inca o data, cu satisfactie, ca subiectul abordat de el "s-a amanat si in viitoarele sedinte vom lua o masura si vom spune ce e de facut".

"O sa vedeti ca si ceilalti colegi au acelasi punct de vedere, dar trebuie sa fie cineva care sa dea scanteia. Pun piciorul in prag, nu imi convine mentalitatea de vasal. Aceasta comisie e foarte puternica", a subliniat patronul Stelei inca o data.

Intrebat de jurnalisti daca s-a consultat anterior cu colegii de partid, inainte de a respinge ideea consultarii comisiei cu ANI, Gigi Becali a replicat iritat: "Trebuia sa intreb? Daca eu sunt membru al comisiei juridice, trebuia sa intreb PNL? Sa primesc ordin de la partid? Cum sa primesc ordin? Eu spun ceea ce cred, nu o sa ma opreasca nimeni, nici PNL, nici PSD, nici USL, nici PDL, nici PP-DD. Adevarul, cand il spun, il spun si daca mi se taie capul!".

Comisar ONU? O greseala

Pe de alta parte, Gigi Becali a parut extrem de nesigur cand a fost intrebat de jurnalisti cand a fost el comisar ONU, dupa cum afirma in CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputatilor si al Parlamentului European.

"E o chestiune de acum zece ani, e o intreaga tevatura...Asa a ramas scris de atunci", a ingaimat el, spund ca el nu e atent la ce scriu consilierii sai in CV-ul lui sau in declaratiile de avere. "Asa le spun la consilieri 'Copiaza de anul trecut, si la declaratia de avere, si taie aia, aia(...) O sa taie, e greseala", a subliniat el apasat.

In schimb, cand i s-a pus o intrebare serioasa, mai exact ce parere are despre raportul pe justitie in cadrul MCV, care va fi publicat la finalul acestei luni, Gigi Becali s-a intors pe calcaie si a plecat.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Becali comisia juridica, #Becali ANI, #Becali partid, #Becali deputat PNL , #PNL
Comentarii
Poza tr2006
tr2006
rank 5
uimitoare realizare a electoratului roman,becali in comisia juridica