De ce l-a compatimit un deputat al Opozitiei pe Becali

Joi, 30 Mai 2013, ora 08:06
2013 citiri
De ce l-a compatimit un deputat al Opozitiei pe Becali

Deputatul Fortei Civice, Danut Culetu, este de parere ca ar fi fost mai bine sa nu mai fie nevoie de un vot al Comisiei juridice in cazul incetarii mandatului de deputat al lui Gigi Becali, dupa decizia finala a instantei, adaugand ca se vor organiza alegeri in colegiul acestuia.

"Nu imi face nicio placere sa fiu de acord cu ridicarea mandatului domnului George Becali", a spus Culetu, deputat in Comisia juridica, in contextul vacantarii locului de parlamentar al finantatorului Stelei, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare.

Gigi Becali nu mai este deputat

Contactat de Ziare.com, deputatul Fortei Civice a afirmat ca primul lucru pe care l-a expus in pozitia sa a fost acela ca o hotarare a Inaltei Curti este lege si trebuie respectata si ca el nu poate sa faca altceva decat sa respecte hotararea Inaltei Curti: "Si asa a fost votul meu si ieri, si astazi (miercuri - n.red.), de respectare a votului instantei".

Parlamentarul a precizat ca este fundamental si pentru Parlamentul Romaniei, "unde au mai fost antecedente, ca deciziile instantei sa fie respectate".

De ce l-a cainat pe Becali: "Trece printr-o drama, a fost trimis in Parlament de alegatori"

Referitor la partea a doua a declaratiei, in care l-a cainat pe fostul liberal, Danut Culetu a spus ca ea se refera la "punctele de vedere asupra modului in care domnul Gigi Becali s-a comportat si in comisie, si in Parlament", emise si de catre alti colegi ai sai.

"Intr-adevar, omul trece printr-o drama, au emis puncte de vedere si fata de familie samd. Lucrurile astea fac parte, normal, din viata noastra, nu? Dar nu imi puneti afirmatia facuta, pe seama unei drame personale a lui Gigi Becali, in termeni politici.

Nu poate sa fie sustinere, cata vreme votul din Comisia juridica a fost 13 "pentru" si 4 abtineri. V-am spus clar, votul meu este in concordanta cu decizia instantei, clar. Si atunci nu stiu de ce toata lumea se leaga de partea a doua a ceea ce am spus eu, dar ma rog...", a explicat deputatul.

Becali, cainat in Comisia juridica de un deputat al lui MRU

Acesta a mentionat ca nu ii face placere sa fie de acord cu ridicarea mandatului lui Becali, "pentru ca domnul Becali este trimis acolo de niste alegatori". Totodata, reprezentantul Fortei Civice in Parlament a subliniat ca ar fi trebuit sa se ia act de decizia instantei de vacantare a postului de deputat al lui Becali fara a se mai cere vot in acest sens de la Comisia juridica.

"Sigur, s-a intamplat ce s-a intamplat si instanta a decis, da? Asta este, trebuie sa luam act de acest lucru in mod clar si evident. Ar fi fost mult mai bine ca sa se ia act de decizia instantei, ca nimeni nu mai poate modifica decizia instantei, si sa nu se mai ceara un vot.

Sigur, inteleg niste prevederi referitoare la un vot care sa constate acest lucru, dar votul era numai de constatare, nu putea influenta sub nicio forma decizia instantei, care este suverana si e lege", a afirmat Danut Culetu.

Alegeri in colegiul in care a fost votat Becali, "ca sa fie reprezentati alegatorii din sectorul 6 care l-au votat"

Intrebat daca se vor organiza alegeri in colegiul de deputat din sectorul 6, in care a fost ales Gigi Becali, in decembrie 2012, Culetu a raspuns: "Bineinteles, Ministerul Administratiei si Internelor va trebui sa declare postul vacant si sa organizeze alegeri, printr-o hotarare de guvern se va stabili cand".

Gigi Becali isi pierde mandatul de deputat - Camera vacanteaza locul (Video)

"Actuala lege in vigoare pentru alegerea parlamentarilor, care are intr-adevar niste lacune, a permis sa existe doi deputati pe acelasi colegiu. Dar problema de legitimitate este: vor fi reprezentati alegatorii din sectorul 6, care l-au votat pe Becali, de cineva in Parlament? Aici, eu asa as pune problema. Si, atunci, sigur ca acei oameni ar avea dreptul sa-si aleaga un alt reprezentant, asa as vedea si cred ca asa sunt si prevederile legale.

Daca Guvernul are o alta pozitie, nu cunosc ce va decide Guvernul, dar m-as mira", a incheiat deputatul Fortei Civice.

Gigi Becali nu mai este deputat, dupa ce, miercuri, parlamentarii din Camera Deptatilor au luat act de incarcerarea fostului lor coleg. Decizia Comisiei a fost luata cu 13 voturi "pentru" si 4 abtineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Danut Culetu Gigi Becali, #alegeri colegiu Gigi Becali, #Gigi Becali pierdut mandat deputat, #vacantare post deputat Gigi Becali , #PNL