Gigi Becali isi pierde mandatul de deputat - Camera vacanteaza locul (Video)

Luni, 27 Mai 2013, ora 14:43
2955 citiri
Gigi Becali isi pierde mandatul de deputat - Camera vacanteaza locul (Video)
Foto: B1TV

Camera Deputatilor a primit documentul care atesta ca fostul deputat PNL Gigi Becali a inceput executarea pedepsei de trei ani de inchisoare prin urmare, dupa derularea procedurilor, va decide vacantarea locului.

Motivarea sentintei in dosarul schimbului de terenuri cu MapN in care Becali a fost condamnat la data de 20 mai a ajuns luni la Camera Deputatilor, informeaza B1TV.

Conform procedurilor, documentul a fost trimis catre Comisia Juridica, in care, oficial, inca mai este membru si Gigi Becali. Comisia va emite un raport, care, ulterior, va citit in plen. Plenul Camerei Deputatilor este cel care va lua act de vacantarea acestui post, cel mai probabil miercuri, a anuntat liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu. Hotararea adoptata de plen va fi publicata in Monitorul Oficial, urmand ca din acel moment sa intre in vigoare, adica Gigi Becali sa isi piarda calitatea de deputat.

Derularea formalitatilor a fost precizata inca de saptamana trecuta de presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, care s-a folosit de acest prilej pentru a-si exprima regretul fata de arestarea lui Becali.

"Personal regret, nu imi face placere ca un coleg de-al nostru este condamnat, indiferent cum il cheama. E un cetatean al Romaniei, a fost ales legal, a fost validat legal, nu are nicio legatura cu procesul electoral si cu activitatea domniei sale aici, vine cu aceasta problema din trecut. (...) Eu il consider un om deosebit, cu credinta in Dumnezeu si regret cand cineva pateste asa ceva", a aratat Zgonea.

Gigi Becali a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr.42 Bucuresti, colegiul uninominal nr.25. In acelasi colegiu a fost ales deputat, in urma redistribuirii, si Gheorghe Udriste (PDL).

Conform legii, guvernul trebuie sa organizeze alegeri partiale pentru postul vacantat. In aceeasi situatie se afla si alte colegii din tara, vacantate dupa ce parlamentarii au demisionat, cum este cazul senatorilor Dan Voiculescu, Olosz Gergely si Dan radu Rusanu. Pana acum guvernul nu a anuntat data alegerilor partiale in colegiile ramase vacante.

Deputatul George Becali a fost condamnat lla data de 20 mai de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 2 ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu. Pedeapsa a fost contopita cu cea de primita anterior in dosarul sechestrarii de persoane, iar George Becali va face pedeapsa cea mai mare si anume de 3 ani de inchisoare cu executare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Becali vacantat post deputat, #Becali mandat deputat arestat, #Becali arestat schimb terenuri , #PNL
Comentarii
Poza NEUTRONU
NEUTRONU
rank 5
sa il dea lui wctudor,ca asta tot e mandatat de spitalul 9...
Poza DIANAD
DIANAD
rank 5
Nu cred ca isi pierde Gigi Becali mandatul de deputat