Gigi, jenanta tinichea, agatata de coada lui Crin (Opinii)

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 11:22
5593 citiri
Gigi, jenanta tinichea, agatata de coada lui Crin (Opinii)

Dupa cum se ratoia asta vara de la Cotroceni catre doamna Merkel, ca sa fie auzit pana la Berlin, dupa cum se umfla in pene vorbind la TV despre viitorul sceptrului sau, dupa cum isi facuse cartile de vizita contand pe termen lung, domnul Antonescu lasa de inteles ca nu-l deranjeaza sa-si lege singur oricate tinichele de coada si nu-i e teama daca ele zornaie.

Dar nimic nu rasuna atat de zornaitor la coada domniei sale, cum zdrangane tinicheaua George Becali.

Acolo unde nu e rating, nimic nu e

Cine si-a inchipuit ca zgomotul va inceta dupa obosirea telespectatorilor si, mai ales, dupa ce va intra persoana in Parlament si se va face liniste, acela ori e naiv, ori nu stie ce inseamna fotbal pe maidan.

Dupa intrarea in Parlament, deputatul Gigi Becali este mai volubil ca oricand, iar timpi de antena are berechet, chiar mai dihai decat aveau comicii Tociu si Palade, pe vremea cand prezentau jocuri de noroc, distribuind limuzine si bani celor care raspundeau la telefon.

Comicul Gigi face astazi ratingul televiziunilor la concurenta cu rasunatorul divort discret al sotilor Banica, cu politistii care "violeaza" politistele, cu interogarea politistelor neviolate, cu inzapezirile pe sosele si cu eliberarea fostului premier Nastase, ramasa in coada de peste.

Totusi, fata de toti ceilalti, niste simpli particulari care ba divorteaza, ba se inzapezesc, ba "violeaza" in interes de serviciu, Gigi Becali - devenit intre timp George, ca Washington, cel cu poza de pe bancnote - are avantajul ca este o persoana oficiala.

"Uite-asa"

Cum de a ajuns Gigi parlamentar, asta nici macar nu este opera alegatorilor. Este numai a lui Crin Antonescu. Alegatorii s-au pomenit intr-o situatie, cam ca in anecdota care spune ca Dumnezeu i-ar fi spus lui Adam: "iat-o pe Eva, acum alege-ti o nevasta si insoara-te".

Este drept ca alegatorii aveau si alte variante, de la alte partide, dar vantul sufla in acel moment spre panzele USL, iar aici n-aveai alta optiune decat Gigi sau nimic.

Nostimada nu este insa cum a ajuns persoana in institutia suprema a statului, ci cum a ajuns tocmai in Comisia Juridica, unde ne-am pomenit ca vorbeste in numele tuturor, casunat pe ANI, din motive care se regasesc in antecedentele sale strict personale.

A si hotarat: "am sa declar legea ANI neconstitutionala". Cum, de ce? "uite-asa, ca sa-mi bat joc de ANI". Asta este preocuparea celui ales: nu sa faca propuneri legislative, nu sa dezbata, nu sa voteze - sa-si bata joc.

Si reuseste pe deplin. Isi bate joc nu numai de ANI, ci si de noi toti, inclusiv de cei care l-au ales. Macar ei, poate, merita.

"Mai, femeie," si "pustiulica"

De altfel, iesind marti din sedinta comisiei, Gigi Becali a insirat numai perle: "trebuie sa ne punem mintea la contributie, altfel e debilitate", "este foarte rau ca vine ANI si are o alta opinie si e posibil sa aiba ei dreptate", "trebuie sa gandim foarte bine si foarte profund".

La putin timp, in aceeasi zi, si-a permis la un alt post TV cateva impoliteturi fata de jurnalistii care-i puneau intrebari. O doamna s-a pomenit apelata "mai, femeie", iar un domn "pustiulica".

Observ ca jurnalistii accepta toate astea, inghit in sec si-l cheama in continuare la emisiuni non-stop, ca sa faca rating.

Dar acesta este numai inceputul. Odata ajuns in Comisia Juridica, Gigi Becali va mai da multe spectacole, exprimandu-si parerea acolo unde se hotarasc probemele oamenilor, unde sunt in joc interesele tarii si unde proaspatul deputat n-are alte preocupari decat platitul politelor mai vechi si vorbitul ca sa se afle in treaba.

Cum e turcul, si pistolul

Poate ca Gigi Becali s-ar reprezinta pe el insusi in fata camerelor de luat vederi, daca n-am sti exact cine l-a introdus cu incaltatorul in partid si cine l-a propulsat cu prastia in Parlament.

Nicio aparitie televizata nu este altceva decat un zanganit zgomotos al tinichelei care se rostogoleste, legata de coada lui Crin Antonescu.

Cum coada copilotului USL mai are, agatate de ea, si alte tinichele, nu e deloc avantajos pentru dansul ca telespectatorii, dar si colegii liberali sa-si aminteasca brusc proverbul conform caruia: cine se aseamana se aduna.

Ca sa nu mai vorbim de celalalt proverb, perfect potrivit pentru Gigi Becali, conform caruia: daca-i dai nas lui Stan, el se suie pe divan.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Gigi Becali atac jurnalisti, #Becali desfiintare ANI, #Becali PNL Comisia Juridica , #PNL
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Nu i-a agatzat nimeni tinicheaua de coada lui Antonescu.
Poza Unu' fugit pe-afara
Unu' fugit pe-afara
rank 5