Armata "mitraliaza" Steaua lui Becali: Si-a insusit ilegal un bun de importanta nationala

Joi, 07 Mai 2015, ora 14:02
6638 citiri
Armata "mitraliaza" Steaua lui Becali: Si-a insusit ilegal un bun de importanta nationala
Foto: Facebook/ CSA Steaua

Clubul Sportiv al Armatei a lansat un atac fara precedent la adresa echipei lui Gigi Becali.

Dupa ce, in cursul zilei de miercuri, "ros-albastrii" au transmis publicului ca detin palmaresul Stelei, reprezentantii formatiei Ministerului Apararii au reactionat dur.

Prin intermediul unui comunicat de presa acestia "mitraliaza" Steaua lui Becali, despre care spun ca a folosit ilegal marca Steaua timp de 10 ani si ca incearca sa dezinformeze atunci cand transmite ca este detinatoarea palmaresului.

Iata reactia Clubului Sportiv al Armatei:

In urma comunicatului de presa publicat miercuri, 6 mai 2015, pe pagina oficiala web a FCSB, pentru corecta informare a opiniei publice, Clubul Sportiv al Armatei "Steaua Bucuresti" face urmatoarele precizari:

1. C.S.A. "Steaua Bucuresti" nu a instrainat niciodata marca, palmaresul, traditia, istoria sau culorile catre S.C. Fotbal Club Steaua Bucuresti S.A. sau catre orice alta entitate comerciala sau sportiva.

2. A.F.C. Steaua Bucuresti, care a continuat in 1998 traditia echipei noastre de fotbal, a avut dreptul de a folosi gratuit marca Steaua Bucuresti, precum si stadionul de fotbal din complexul Ghencea, posibilitate pe care legea o prevede chiar si in prezent pentru asociatiile sportive non-profit (fara scop patrimonial), cum era cazul A.F.C.

3. In anul 2004, nou infiintata societate comerciala FCSB a solicitat in scris acordul proprietarului marcii - C.S.A. "Steaua Bucuresti" - pentru inregistrarea marcii la OSIM. Desi nu a primit acest acord, FCSB a inregistrat totusi marca de care s-a folosit continuu din 2004 pana in 2014, insusindu-si astfel in mod ilegal un bun din patrimoniul statului de importanta nationala. Aceasta nu este interpretarea noastra, ci concluzia celei mai inalte instante judecatoresti din Romania, exprimata in clar prin Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 3425 din 3 decembrie 2014.

Decizia ICCJ arata fara echivoc faptul ca cesionarea marcii intre A.F.C. si FCSB, pe baza careia s-a facut inregistrarea la OSIM, a fost ilegala, intrucat A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea in proprietate, ci avea doar dreptul de a-l folosi.

4. Prin urmare, afirmatiile din comunicatul FCSB nu au nicio legatura cu realitatea si reprezinta o dezinformare evidenta a suporterilor stelisti si a intregii opinii publice. Marca, palmaresul, traditia, istoria si culorile nu au fost niciodata transmise/vandute/cesionate de C.S.A. "Steaua Bucuresti", deci nu au apartinut niciodata societatii comerciale FCSB.

5. Ca si club care am creat, construit si oferit Romaniei si romanilor cea mai titrata echipa de fotbal, dorim sa-i asiguram pe toti suporterii stelisti si pe toti iubitorii sportului din Romania ca C.S.A. "Steaua Bucuresti" nu se va apleca niciunei presiuni, manipulari sau dezinformari si ca nu se va abate de la calea corecta si legala de protejare a unui bun de importanta nationala.

6. C.S.A. "Steaua Bucuresti" nu doreste altceva decat sa asigure continuitatea fenomenului fotbalistic pe care l-a creat, in conditii de transparenta si deplina legalitate.

7. Clubul nostru va fi pregatit pentru orice varianta posibila la momentul licitarii dreptului de utilizare a marcii si va aplica, dupa caz, masurile corespunzatoare.

8. Nu in ultimul rand, cu ocazia implinirii, astazi, a 29 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni de catre echipa noastra de fotbal, dorim sa transmitem multumiri si intreaga noastra recunostinta sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor, tuturor celor care au contribuit la inscrierea in istoria sportului romanesc si in constiinta noastra a memorabilei seri de la Sevilla din 7 mai 1986.

M.D.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Armata Steaua palmares, #Armata Becali Steaua, #marca Steaua palmares , #Steaua