Averea lui Becali a ajuns la un minim istoric - cauzele unui esec necontrolat

Vineri, 07 August 2015, ora 08:00
19131 citiri
Averea lui Becali a ajuns la un minim istoric - cauzele unui esec necontrolat
Foto: Hepta.ro

Eliminarea Stelei din Liga Campionilor a scos la iveala problemele financiare tot mai grave cu care Gigi Becali se confrunta.

La finalul unei veri in care Steaua s-a pregatit de Liga Campionilor cu un buget infim de transferuri, Gigi Becali a facut un anunt soc, in interventia de la SportRo: "In acest moment, nu mai am nici 20 de milioane de euro!"

Cum s-a ajuns ca Becali sa se confrunte cu aceste probleme, desi in ultimii ani era creditat de fiecare data cu sume ce depaseau 100 de milioane de euro, in topul revistelor de specialitate?

Perioada petrecuta dupa gratii l-a afectat din plin pe Becali, afacerile sale prabusindu-se una dupa alta. Mai mult, Becali nu a mai vandut niciun teren in ultimii doi ani si jumatate, iar acest lucru a dus la lipsa de lichiditati.

Cum se prezinta afacerile lui Becali

Avicola Iasi SA - Firma se afla in insolventa, avand pierderi in valoare de 143.000 de lei in ultimul an. Avicola a ajuns pe butuci, avand doar patru angajati in acest moment.

Romes - O firma ce produce tuburi electronice, nu mai are niciun angajat, iar cifra de afaceri este zero.

Uzina Mecanica Dragasani - Pierderile din 2014 se ridica la un milion de lei, dupa ce cu un an in urma avusese pierderi de peste 200 de mii de euro.

Arcom SA - Si aceasta firma se afla in insolventa, pierderile din 2014 ridicandu-se la aproape 3 milioane de lei. Pierderile sunt cu aproape 50% mai mari fata de anul precedent.

Cum piata imobiliara s-a aflat intr-un blocaj, iar celelalte afaceri sunt la pamant, singurul colac de salvare pentru Becali a ramas Steaua.

Echipa i-a adus incasari importante in ultimii ani, insa chiar si la Steaua exista o tendinta de declin. In 2014, Steaua a inregistrat un profit de 4,9 milioane de euro, fata de 13,3 milioane de euro in 2013.

In absenta participarii in Liga Campionilor, Becali mai poate apela la o singura solutie: vanzarea jucatorilor. O metoda la care a apelat din plin in ultimii ani, dovada stand plecarile unor jucatori precum Chiriches, Gardos, Pintilii, Keseru sau Rusescu.

Si in acest caz, Becali se loveste insa de o noua problema, intrucat a ramas fara jucatori vandabil, singurele tinte interesante fiind Fernando Varela si Alexandru Chipciu.

Steaua are un buget de 12 milioane de euro pentru 2015, din care Becali estimeaza ca, in acest moment, are asigurat doar jumatate. "Eu nu pot sa aduc 6 milioane de acasa", e avertismentul sumbru pe care Becali il lanseaza, intr-un moment extrem de dificil pentru Steaua.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#avere Gigi Becali, #afaceri Gigi Becali , #Steaua