Becali cere expertiza unui psiholog criminalist, in dosarul sechestrarii de persoane

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 19:23
1419 citiri
Becali cere expertiza unui psiholog criminalist, in dosarul sechestrarii de persoane
Foto: zf.ro

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au reluat, luni, dezbaterile in dosarul in care finantatorul Steaua, George Becali, este judecat alaturi de garzile sale de corp si de un politist, pentru sechestrarea a trei persoane, pe care le suspecta de furtul autoturismului sau.

Cu aceasta ocazie, aparatorul europarlamentarului a cerut sa fie realizata o expertiza de catre un psiholog criminalist, care sa stabileasca daca victimele actiunii clientului sau au suferit traume psihologice.

"Gigi Becali solicita efectuarea unei lucrari de specialitate, de catre doctorul Tudorel Butoi, cu privire la sechestrarea de persoane si comportamentul unor persoane aflate intr-o astfel de situatie", a aratat avocatul, citat de Mediafax.

El a sustinut ca doreste ca psihologul criminalist, Tudorel Butoi, sa spuna dupa ce va analiza intregul material probator din dosar, respectiv declaratiile partilor vatamate, a martorilor si a inculpatilor din proces si dupa ce va viziona materialelor video referitoare la momentul presupusei "sechestrari din bar" - daca reiese ca cele trei victime au suferit in mod real traume psihice sau nu, potrivit sursei citate.

In replica, procurorul a aratat ca o astfel de expertiza nu este posibila si ca nu este de acord ca apararea lui George Becali sa indice inclusiv persoana care sa o intocmeasca, acest fapt contravenind normelor de procedura penala.

La randul sau, avocatul, a precizat ca Butoi "este singurul specialist in aceasta arie, respectiv psihologia criminala", si ca doar el ar putea emite un raspuns pertinent legat de o astfel de chestiune.

Cei trei judecatori ai ICCJ, investiti cu judecarea acestui caz, urmeaza sa decida daca vor admite cererea sau nu.

Pe data de 3 aprilie 2009, Gigi Becali si garzile sale au fost arestati preventiv de Judecatoria sectorului 1, urmand ca in 17 aprilie 2009, acestia sa fie eliberati sub control judiciar.

Gigi Becali a fost trimis in judecata, in octombrie 2009, alaturi de mai multe persoane printre care si un politist pentru lipsire de libertate in mod nelegal.

Potrivit procurorilor, in noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Gigi Becali le-ar fi cerut garzilor sale sa-i gaseasca pe cei care i-au luat autoturismul, sa-i duca la sediul PNG (unde functiona si un bar), unde hotii au fost pusi sa dea declaratii scrise, in care consemnau ca ei sunt cei care au furat masina finantatorului si ca nu vor reclama Politiei faptul ca au fost urmariti cu masinile, urcati cu forta in vehicule si dusi in Pipera.

Unul dintre hoti a fost impuscat, glontul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei (Nicolae Tinel) la barul din Pipera, care de fapt este sediul Partidului Noua Generatie (PNG).

Presupusii hoti au fost urmariti de garzile lui Becali, vanati, batuti si urcati cu forta in masini, unul dintre ei fiind bagat in portbagaj.

Motivul pentru care Becali si garzile sale au fost arestati, in urma cu doi ani, a fost ca acestia si-au facut dreptate singuri.

Becali si ceilalti patru arestati sunt judecati de sechestrare de persoane in mod nelegal, infractiune care se pedepseste cu inchisoare de la 7 la 15 ani de detentie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#George Becali Steaua, #dosar sechestrare persoane , #Steaua
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
CEL MAI BUN ESTR COLONELUL IN REZERVA, TUDOREL BUTOI ... I-AM CITIT CARTILE DE SPECIALITATE SI AM APRECIAT CA MILITEAZA PENTRU PEDEAPSA CU MOARTEA SI OPENTRU DETECTORUL DE MINCIUNI, CARE, BINE FOLOSIT, ESTE IMBATABIL ...