Cea mai buna echipa din Romania

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 12:23
1503 citiri
Cea mai buna echipa din Romania

"Cea mai buna echipa din Romania", asa ar putea suna sloganul cu care finantatorul Stelei, Gigi Becali, si-ar lauda oamenii. Si nub e vorba de jucatori, aflati in acest moment pe locul 7 in clasamentul Ligii I, ci de tot mai stufosul staff administrativ din Ghencea.

Oameni, branduri chiar in acest fenomen, conducatorii Stelei, atunci cand ii lasa Becali, ne demonstreaza in fiecare zi ca mustesc de talent si energie creativa.

Gigi Becali este omul non-sens, patronul care nu e patron, finantatorul care ia bani de la clubul finantat, antrenorul care devoreaza antrenori. Latifundiarul este cel care a adus in fotbalul din Romania o multime de noutati. Spre exemplu, a fost primul, si din fericire singurul pana acum, proprietar de masina de super-lux care sarbatoreste victoriile cocotat pe plafonul bolidului. A fost de asemenea primul sef de echipa care s-a certat cu un arbitru din loja, pentru ca dupa aceea sa-i propuna "fluierasului" un "biznis".

Tot Becali a lansat moda salariilor mari pentru jucatori, evident nedeclarate la Fisc, dar si pe cea a reducerilor contractelor, odata cu debutul crizei. Nu putem trece peste relatia cu fanii, fiind primul impotriva caruia suporterii au lansat o adevarata campanie.

Helmuth Duckadam va ramane in istorie drept "eroul de Sevilla", omul care a adus Cupa Campionilor Europeni in Romania. De cand a revenit la Steaua, Helmuth este si primul "presedinte de imagine" din fotbalul romanesc. Fara a avea atributii certe, Duckadam a fost numit intr-o functie inalta, dar decorativa. Nu are nici macar un contract semnat, insa isi primeste salariul in baza unei "gentlemen's agreement", nedeclarata la Fisc, evident.

Mihai Stoica este manager. General, sportiv, executiv, nici nu conteaza din moment ce el este inventatorul functiei de manager in fotbalul autohton, dupa cum singur a marturisit intr-un interviu. Atributiile sale sunt multe si diverse, insa dintre toate se detaseaza una, cea de propunator. Concret, Meme, impreuna cu staff-ul sau, trebuie sa propuna diverse finantatorului Becali. Fie ca este vorba despre transferuri, cantonamente sau orice altceva, latifundiarul asculta propunerile si ia decizii. Stoica mai este si comentator, sportiv binenteles. Atunci cand nu propune, comenteaza.

Marius Lacatus este "simbol". Sutele de meciuri jucate in tricoul "ros-albastru", zecile de trofee stranse in decursul anilor, abilitatea de a-i castiga pe suporteri, toate acestea l-au transformat in "simbol" al Stelei. Si pentru ca este "simbol", are mereu o usa deschisa in Ghencea, insa numai in perioadele in care fanii sunt impotriva conducerii, cam ce s-a intamplat in ultimii 4 ani. Pentru ca are acest statut, plus o diploma de antrenor, Lacatus a inventat si el o functie, aceea de "antrenor de prezentare".

Edi Iordanescu a fost antrenor principal in Ghencea un meci, primind apoi un post caldut de "secund". Principala lui calitate este aceea de fiu al lui Anghel Iordanescu, insa a ramas la Steaua si a primit sansa de a conduce echipa intr-o partida pentru ca "e baiat bun".

Ion "Lita" Dumitru a fost numit recent antrenor principal al echipei secunde a "ros-albastrilor". Dupa conflicte destul de dure cu finantatorul si o experienta esuata lamentabil in Germania, Lita a revenit in tara si a fost "uns" la Steaua II pentru ca "Becali e un om bun".

Imaginea este completata de multimea de nepoti, veri, fini sau simpli "yesmeni" care au fost strecurati in organigrama Stelei, singurul criteriu care nu s-a luat in considerare fiind cel al profesionalismului.

Iar Steaua nu e exceptia de la regula, peste tot, in fotbalul si sportul nostru se intampla acelasi lucru. Oameni cu o bruma de bani din te miri ce, deveniti peste noapte patroni, forteaza tot mai mult limitele normalului. Daca acum privim cu regret inapoi, la un Dobrin, un Marcel Raducanu, un Hagi sau un Mircea Lucescu, nu este exclus ca peste o perioada de timp nepotii nostri sa urmareasca imagini cu groparii sportului national, finantatorii de azi.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#cea mai buna echipa Romania, #Gigi becali Steaua, #staff administrativ Steaua, #Meme Stoica Steaua, #marius lacatus Steaua , #Steaua