Cine-l mai crede pe Gigi Becali?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 27 Decembrie 2015, ora 15:50
5568 citiri
Cine-l mai crede pe Gigi Becali?

Gigi Becali este cel mai cunoscut patron din fotbalul romanesc, iar declaratiile sale sunt inca luate in serios, desi cazurile in care acesta s-a si tinut de cuvant sunt extrem de putine.

Cea mai recenta "lovitura" a lui Becali o reprezinta ratarea transferurilor jucatorilor de la liderul Ligii 1, Astra Giurgiu, mutari care s-au facut, binenteles, doar la nivel declarativ.

Bunaoara, Gigi Becali anunta triumfator intr-o emisiune la un post de sport ca va intari considerabil Steaua in pauza competitionala din aceasta iarna si dezvaluia ca a ajuns la un acord cu sefii Astrei Giurgiu pentru a transfera nu mai putin de cinci jucatori. Latifundiarul avansa si un pret urias pentru nivelul fotbalului romanesc, trei milioane de euro!

A fost luat in serios, binenteles, iar jurnalisti cu experienta au inceput dezbaterile pe aceasta noua tema lansata de finantatorul Stelei. La putin timp, chiar in aceeasi seara, antrenorul Astrei, Marius Sumudica, sustinea la aceeasi emisiune TV ca a discutat cu sefii sai si ca nu se pune problema transferurilor anuntate de Becali. In mod natural, fostul detinut de la Poarta Alba a avut mai multa credibilitate si discutiile au continuat.

Dupa nici doua zile, acelasi Gigi Becali aparea spasit in fata camerelor TV anuntand ca transferurile nu se mai fac. Oficial, motivul invocat a fost cresterea peste noapte a pretului jucatorilor, insa acesta nu sta in picioare pentru ca cel putin unul dintre fotbalistii vizati, Constantin Budescu, va pleca in strainanate pe suma anuntata in prima faza de Becali.

Iar acesta nu este decat un episod din lungul serial al minciunilor publice. Va mai amintiti poate cum, nu mai departe de vara acestui an, acelasi Gigi Becali anunta in presa ca ii va face finului sau "echipa de Champions League", pentru ca Radoi sa sfarseasca prin a antrena jucatori adusi gratis de la echipe retrogradate ca Otelul si Gaz Metan Medias.

Daca vreti sa mergem si mai departe in trecut, Becali anunta periodic in urma cu cativa ani iminenta sosire a unui "mijlocas de 5 milioane de euro" si a unui "atacant de 10 milioane de euro". Nu cred ca mai trebuie spus ca n-au ajuns la Steaua nici jucatori de un milion de euro.

Cu toate antecedentele sale, Becali beneficiaza inca de credit nelimitat din partea presei. Sigur ca atunci cand patronul Stelei anunta ca va transfera cinci jucatori de la liderul campionatului este o stire care trebuie prezentata publicului, insa intotdeauna sub rezerva esecurilor din trecut. La noi fenomenul este invers, anunturile latifundiarului provocand interminabile discutii fara vreun suport real.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gigi Becali Steaua transferuri, #Becali transferuri Steaua, #Becali Steaua declaratii , #Steaua