FRF anunta ca nu va sanctiona Steaua lui Becali dupa schimbarea numelui

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 20:05
4856 citiri
FRF anunta ca nu va sanctiona Steaua lui Becali dupa schimbarea numelui
Foto: FRF

Federatia Romana de Fotbal a anuntat ca echipa lui Gigi Becali nu va sanctionata dupa ce isi va schimba numele.

Chiar daca Regulamentul de organizare a activitatii fotbalistice, actualizat recent, prevede ca schimbarea denumirii unui club se face doar intre doua sezoane, Departamentul Juridic al FRF sustine ca echipa lui Becali poate face acest lucru oricand fara a fi sanctionata.

"Avand in vedere ca schimbarea denumirii (art. 2 din ROAF) este o operatiune permisa de regulamentele FRF in vigoare, clubului nu i s-ar aplica niciun fel de sanctiune daca si-ar modifica denumirea. Cu atat mai mult nu s-ar aplica vreo sanctiune daca aceasta modificare ar fi efectuata in vederea executarii unei hotarari judecatoresti. Sintagma "niciun fel de sanctiune" include si participarea in Liga I, cat si participarea in cupele europene, daca detine acest drept din punct de vedere al meritului sportiv. Schimbarea denumirii unui club este supusa aprobarii Comitetului Executiv al FRF", se arata intr-un mesaj trimis de Departamentul Juridic al Federatiei Romane de Fotbal catre DigiSport.

Articolul 2 din ROAF prevede la punctul 1 ca: "FRF tine evidenta nominala a membrilor afiliati si avizeaza schimbarile denumirii acestora, astfel incat sa se evite confuziile privind denumirea. Cluburile pot solicita FRF/AJF/AMFB schimbarea denumirii sub care figureaza ca membri afiliati numai in perioada dintre doua editii ale campionatului."

Mai departe, la punctul 4 se arata ca: "Cererea de schimbare a denumirii se depune la forul competent in perioada 1 - 30 iunie a fiecarui an, in caz contrar cererea urmand a fi respinsa ca tardiv introdusa."

Prin urmare, este cat se poate de evident ca, daca echipa lui Becali isi va schimba numele in perioada urmatoare, o va face incalcand Regulamentul Federatiei.

Cu toate acestea, Departamentul Juridic al aceleiasi Federatii sustine ca incalcarea regulamentului nu este sanctionabila.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#FRF Steaua Becali nume, #FRF nume Steaua Becali, #Steaua Becali schimba numele , #Steaua