Gigi Becali, ruinat de Armata

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 19 Martie 2012, ora 19:47
7534 citiri
Gigi Becali, ruinat de Armata

Colosala avere a lui Gigi Becali a primit o lovitura dura din partea Ministerului Apararii, odata cu semnarea noului contract de inchiriere a bazei sportive din Ghencea. A fost jaf la drumul mare, latifundiarul, desi nu are nicio legatura directa cu echipa Steaua Bucuresti, fiind nevoit sa scoata din buzunar aproximativ 25 de mii de euro pentru fiecare meci jucat acolo!

Inainte de negocierile cu Armata, in timpul lor si chiar dupa finalizarea acestora, latifundiarul s-a plans in mod repetat de faptul ca pretul solicitat de militari este unul exagerat. Asta desi Steaua nu inchiriaza doar stadionul, pentru doua ore de meci, ci intreaga baza sportiva din Ghencea, cu terenuri de antrenament, sala de forta, cabinet medical, minihotel pentru cantonament si chiar spatii comerciale!

Aspectul pretului a fost discutat si disecat in mai multe randuri in ultimul an, asa ca trecem peste si ajungem la marea "problema" a "furtului" Armatei.

Primul meci pe Ghencea a adus mai mult de 20.000 de spectatori in tribune, toti platitori de bilet. Daca il asculti pe Becali esti tentat sa crezi ca nici macar atunci cand se disputa o partida cu "casa inchisa" nu se pot acoperi cheltuielile colosale. Numai ca:

La Steaua vin oameni cat la Dinamo si la Rapid in 5 meciuri. Am scos 100.000 de euro din vanzarea biletelor - Gigi Becali, dupa meciul cu Astra Ploiesti.

Asta da surpriza! Contractul pagubos dintre Steaua si Ministerul Apararii ii aduce lui Becali un fleac de profit de vreo 70.000 de euro per meci! Cum? Colosala avere, facuta din sudoarea speculei cu terenuri, nu scade, ci dimpotriva, creste?

Sigur, pe National Arena, in conditiile in care costul chiriei era aproximativ egal, profitul era mult mai mare, data fiind si capacitatea aproape dubla a fostului National. Insa, echipa se antrena in baza FRF de la Mogosoaia prin mila lui Mircea Sandu, jucatorii aveau un timp fix de pregatire, care nu putea fi depasit pentru exercitii suplimentare, clubul nu beneficia de locatii in care sa amenajeze spatii comerciale, cele existente fiind ocupate de alte companii si, cel mai important, era acea lipsa unei "case" a echipei, lucru vital pentru o formatie care se lupta pentru titlu.

Este evident si faptul ca Gigi Becali n-ar fi fost deloc deranjat daca ar fi platit o chirie de trei mii de euro pe luna, cum fac cei de la Dinamo pentru "Groapa" din Stefan cel Mare, insa cati dintre noi nu ar vrea sa cumpere Tractorul Brasov cu trei mii de euro, asta ca sa vorbim de un exemplu aleator.

Situatiile de la Dinamo si Rapid, cluburi sprijinite fatis de doua ministere, sunt anormale, nu uzuale, asa cum ar vrea Gigi Becali sa ne faca sa credem. Ar fi normal ca o primarie, un consiliu local sau/ si judetean sa sustina o echipa, punand la dispozitie un stadion pe care il are in proprietate, insa acest lucru se face doar in baza unui parteneriat clar si legal. Un minister nu are insa cum sa faca acest lucru. Cum ar fi, ca pe modelul Petrolul sau FCM Targu Mures, echipe sustinute de autoritatile locale, Dinamo sa joace pe tricouri cu "Ministerul de Interne"? Sau Rapidul cu "Ministerul Transporturilor"? Crunt!

In acest caz, sunt doar cateva optiuni. Fie respectivele ministere cedeaza stadioanele autoritatilor locale si acestea din urma se asociaza cu echipele in cauza, fie cluburile platesc chirie la pretul real de pe piata, asa cum face Steaua, fie formatiile renunta la vechile arene si isi contruiesc altele sau se muta.

Asadar, "odiosul" Minister al Apararii, prin oamenii care au discutat cu cei de la Steaua, ar merita felicitat pentru normalitatea de care da dovada intr-o perioada in care normalitatea este rara avis, mai ales ca negociatorii si-au pastrat pozitia verticala in ciuda unui adevarat linsaj mediatic la care au fost supusi seara de seara, in prime time, in speranta ca vor ceda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#becali ruinat armata, #contract inchiriere ghencea, #steaua baza ghencea, #spectatori ghencea , #Steaua
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
cine e Gigi Becali ?
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Gigi Bekaly - cioban semi - analfabet!