"Dosarul Valiza", amanat pana in aprilie

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 25 Martie 2013, ora 10:24
5600 citiri
"Dosarul Valiza", amanat pana in aprilie

Judecarea recursului in "Dosarul Valiza", in care Gigi Becali este acuzat de dare de mita, a inceput cu o amanare.

Completul de cinci magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis sa amane judecarea cazului pana in data de 22 aprilie.

Interesant este si faptul ca, spre deosebire de alte termene de judecata, latifundiarul s-a prezentat luni dimineata la sediul ICCJ. El era convins ca judecarea va fi amanata si s-a demonstrat ca a avut dreptate.

"A fost ultima etapa atunci. M-ati vazut pe mine ca dau bani acum? Era ultima etapa, aia nu aveau motivatie, erau in Divizia B. A fost premiere", a spus Becali atunci cand a fost intrebat despre evenimentele din 2008.

Evenimentele de la ICCJ au fost transmise in direct pe site-ul Ziare.com iar mai jos aveti rezumatul:

10.00 - O noua amanare in "Dosarul Valiza", care va fi reluat pe 22 aprilie.

09.14 - "A fost ultima etapa atunci. M-ati vazut pe mine ca dau bani acum? Era ultima etapa, aia nu aveau motivatie, erau in Divizia B. A fost premiere. Orice poti sa reapreciezi intr-un dosar penal. Eu am fost achitat, dar poti sa reapreciezi. Insa nu poti sa reapreciezi Constitutia, scrie negru pe alb acolo. Procurorul sa ceara ce vrea el. Eu iubesc Inalta Curte, nu pot sa ma supar. Dar numai sa fie solemna Inalta Curte. Eu stiu ca se amana termenul", a spus latifundiarul la intrare in sala de judecata.

09.11 - Latifundiarul a declarat ca stie ca acest termen se va incheia cu o noua amanare.

09.10 - Gigi Becali s-a prezentat la termenul de judecata de la ICCJ.

Gigi Becali poate sa aiba emotii in acest caz, in cazul in care va fi gasit vinovat el urmand a ajunge dupa gratii.

Latifundiarul este acuzat ca, in anul 2008, a incercat sa ii mituiasca pe jucatorii Universitatii Cluj cu 1,7 milioane. Becali a sustinut ca banii erau o simpla premiere pentru ca "sepcile rosii" sa castige meciul cu CFR Cluj si sa trimita titlul la Steaua.

In prima instanta, completul de trei judecatori de la ICCJ l-a achitat pe Gigi Becali in acest caz, in data de 17 aprilie 2012.

Procurorul de caz a facut recurs, anuntand ca vrea pedeapsa cu inchisoarea pentru finantatorul echipei din Ghencea.

In urma nu cu foarte mult timp, Becali a fost condamnat la 3 ani de puscarie, cu suspendare, in cazul hotilor care i-au furat masina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Becali dosarul Valiza, #Becali sentinta dosarul valiza, #Becali ICCJ dosarul valiza , #Steaua