Lege speciala pentru copilul vitreg al Romaniei (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 06 Martie 2012, ora 18:29
3574 citiri
Lege speciala pentru copilul vitreg al Romaniei (Opinii)

Gigi Becali, finantatorul celor de la Steaua, s-a dat din nou in spectacol, de aceasta data pe holurile Inaltei Curti de Casatie si Justitie, acolo unde, printre multe "faulturi" aplicate procurorului care a cerut pentru el pedeapsa cu inchisoarea, s-a autocaracterizat ca fiind copilul vitreg al Romaniei. De ce? Pentru ca legislatia din Romania, in special Codul Penal, i se aplica si lui!

In urma cu aproape 4 ani, Becali, cu "ajutorul" lui Teia Sponte, a trimis la Cluj o geanta in care se aflau 1,7 milioane de euro, cash. Banii erau destinati jucatorilor de la Universitatea, in cazul in care acestia ar fi castigat derbiul local cu CFR si ar fi ajutat astfel Steaua in lupta pentru titlu. "Sepcile rosii" nu au reusit sa se impuna, insa oricum nu ar fi contat pentru ca "pe fir" a intrat Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Procurorii au oprit masina lui Sponte si au confiscat banii in urma unui flagrant. Gigi Becali a incercat sa se apere sustinand ca banii respectivi erau destinati cumpararii unui teren in zona Clujului, implicandu-l in caz si pe selectionerul Victor Piturca, care s-a ales cu calitatea de invinuit pentru fals in inscrisuri private. Asadar, in timp ce in fata magistratilor

Becali sustinea ca a vrut sa cumpere pamant in Ardeal, la televizor el explica cum premierea nu este mita, admitand ca a incercat sa le dea bani jucatorilor de la Universitatea Cluj.Mai mult, acelasi Gigi Becali sustine ca este moral sa dea bani unei echipe cu care, intr-un fel sau altul, se afla in competitie directa! Deci nu este nicio problema daca tu, reprezentant al unui club teoretic bogat, oferi o suma oarecare de bani altui club mai sarac, cu care te vei confrunta direct mai devreme sau mai tarziu, de parca respectivii fotbalisti "premiati" ar uita subit ca au primit un bonus considerabil sau de la cine l-au primit.

Mai simplu a explicat un avocat cu experienta in acest tip de cazuri - daca ai nevoie de un document, te duci la un ghiseu, acolo unde lucreaza un functionar public. In momentul in care ii oferi respectivului functionar o "prima" pentru a-ti elibera hartie, deci pentru a-si face treaba, inseamna ca ii dai mita. Scurt si fara discutii. De ce ar trebui sa fie altfel in fotbal? Un fotbal care ne-a demonstrat de atatea ori ca "prieteniile" se sudeaza cel mai bine atunci cand este si o suma de bani la mijloc.

Copilul vitreg al Romaniei nu este de acord cu legile din tara care l-a trimis in Parlamentul European, insa inainte de a incerca sa le schimbe, el le incalca fara a avea vreo urma de remuscare, intrebandu-se apoi cu ce a gresit.

Sigur, nu este normala antepronuntarea intr-un caz de o asemenea anvergura sau implicare, insa daca pe partea juridica este corect sa asteptam hotararea judecatorilor, moralitatea lui Gigi Becali, persoana publica ce isi asuma si se bucura de acest statut, poate fi discutata de oricine ii asculta interventiile.

De 10 ani, de cand este implicat in fotbal, a convins pe cineva Gigi Becali, finantatorul Stelei, nu ctitorul de biserici sau europarlamentarul, ca este un om de o inalta conduita morala? Activitatea lui din acest sport indeamna pe cineva sa se gandeasca la faptul ca "prima" pentru jucatorii Universitatii Cluj era un simplu bonus, fara vreo legatura cu meciurile ce urmau sa aiba loc intre Steaua si ardeleni? Daca moralitatea il dadea afara din casa pe Gigi Becali de ce nu a sponsorizat oficial, cu 1,7 milioane de euro, echipa Universitatea Cluj, evitand astfel telefoanele catre jucatori si antrenori si trimiterea banilor intr-o geanta?

Sunt intrebari la care latifundiarul nu a raspuns niciodata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gigi Becali caz Valiza, #verdict caz valiza, #Gigi becali Steaua , #Steaua