Lista lui Gigi

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 05 Mai 2011, ora 17:32
1985 citiri
Lista lui Gigi

Mai intai a fost Piturca. Au urmat Zenga, Hagi, Lacatus, Munteanu, Bergodi si Ilie Dumitrescu. Acum a venit randul lui Sorin Cartu? Ce au in comun acesti antrenori? Toti au antrenat Steaua in diferite perioade si toti au parasit Ghencea umiliti de finantatorul Gigi Becali.

Sorin Cartu a venit la Steaua in zi de sarbatoare, pr 8 martie, in calitate de "prieten" al patronului. Prima greseala. "Sorinaccio" nu a venit sa antreneze Steaua parasita de Lacatus, ci pentru a-l ajuta pe Becali "pana la vara si de acolo mai vedem noi". Fiindca a venit in Ghencea ca prieten, nu ca antrenor, Cartu nu a reactionat nici la atacul dur, chiar suburban, al managerului Mihai Stoica, ba chiar l-a tolerat pe acesta pe banca tehnica in timpul meciurilor, tot asa cum a tolerat pleiada de secunzi impusi de conducere. A doua greseala.

In fine, fiind un tehnician venit "sa ajute un prieten", nu sa antreneze o echipa de fotbal, Cartu nu a urmat indemnul lui Victor Piturca de a-si face un contract asa cum trebuie, cu clauze clare si penalizari usturatoare pentru partile care incalca intelegerea. A treia greseala.

Cu Sorin Cartu pe banca tehnica, Steaua are totusi un palmares pozitiv - 12 meciuri din care 5 victorii, 4 remize si numai 3 infrangeri. Din pacate pentru antrenor, doua din cele trei meciuri pierdute au fost in fata rivalelor Dinamo si Rapid, chiar in Ghencea.

Cum a fost umilit Cartu?

Sorin Cartu anunta ca demisioneaza miercuri seara, imediat dupa ce echipa lui parasea stadionul invinsa de Rapid. Abil, sau poate sperand in rezultate mai bune, tehnicianul lasa o portita deschisa spunand ca este o decizie luata la cald si ca va discuta cu patronul a doua zi. Gigi Becali a intervenit imediat si i-a transmis ca nu are nicio vina, rugandu-l chiar sa ramana alaturi de echipa pana la finalul sezonului.

A doua zi a venit insa lovitura de teatru - patronul Stelei anunta mandru ca s-a inteles cu Cosmin Olaroiu, acesta urmand sa supervizeze antrenamentele echipei in calitate de... "prieten venit sa ma ajute". Astfel, Cartu a fost dat afara la nici o zi dupa ce a fost convins sa ramana. Cu alte cuvinte, de la Steaua nimeni nu pleaca, toata lumea e concediata!

Olaroiu, probabil cel mai bun antrenor pe care l-au avut "ros-albastrii" in ultimul deceniu, a precizat ca nu intentioneaza decat sa supervizeze antrenamentele ce vor fi conduse de cuplul Caramarin-Necula. Unul din cei doi va deveni, in acte, cel de-al saselea antrenor principal al gruparii din Ghencea din acest sezon.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#lista lui Gigi, #Sorin Cartu umilit becali, #cartu demisie Steaua, #Olaroiu antrenor Steaua , #Steaua