Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Lovitura devastatoare pentru Gigi Becali: FRF recunoaste ca Armata detine palmaresul Stelei

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 09:04
4790 citiri
Lovitura devastatoare pentru Gigi Becali: FRF recunoaste ca Armata detine palmaresul Stelei
Foto: Fanatik

Gigi Becali primeste o lovitura devastatoare din partea Federatiei Romane de Fotbal, care recunoaste ca palmaresul Stelei apartine Clubului Sportiv al Armatei, si nu echipei sale.

Departamentul juridic al FRF a analizat motivarea sentintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie de anulare a marcii "Steaua" detinuta de Becali si a ajuns la o concluzie ingrijoratoare pentru latifundiar.

Potrivit juristilor de la Federatie, intreg patrimoniul Stelei, mai putin dreptul de a evolua in Liga 1, apartine Armatei.

"Patrimoniul CSA Steaua in integralitatea lui apartine CSA Steaua, mai putin dreptul de participare in competitii (denumit activitatea fotbalistica), drept care a fost cedat Societatii", a transmis FRF, anunta cotidianul ProSport.

Singura veste buna pentru Becali este ca echipa sa, FCSB, nu risca dezafilierea, desi a incalcat regulamentele prin schimbarea numelui si a emblemei.

"Intr-adevar, dispozitiile regulamentare amintite sunt aplicabile in cazurile in care un club doreste in mod voluntar sa efectueze astfel de modificari. Cu toate acestea, situatia clubului Steaua este oarecum diferita avand in vedere ca o astfel de modificare a siglei, a denumirii si a celorlalte elemente de identificare ar fi determinata de necesitatea respectarii unei hotarari de instanta.

Nu exista un text regulamentar care sa permita o astfel de modificare in timpul competitiei, dar necesitatea respectarii hotararilor judecatoresti prevaleaza normelor regulamentare", au mai explicat juristii FRF.

Acestia sustin si ca locul in Liga 1 al echipei lui Becali nu este amenintat de litigiul cu Armata.

"Motivarea ICCJ arata de ce instanta a considerat necesar sa anuleze marca detinuta de SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA (Societatea) si sa mentina ca valabila marca detinuta de CSA Steaua Bucuresti. Cu toate acestea, trebuie retinut ca se arata chiar in motivarea ICCJ ca activitatea fotbalistica a fost cedata catre Societate de CSA Steaua Bucuresti. Faptul ca nu s-a cedat si marca nu inseamna ca Societatea nu mai detine dreptul de participare in competitii. Or afilierea la FRF s-a facut in baza dreptului Societatii de participare in competitii."

Reactia FRF este similara cu cea a juristilor Armatei care au sustinut, imediat dupa ce au citit motivarea instantei supreme, ca echipa lui Gigi Becali nu a pierdut doar marca "Steaua", ci si palmaresul clubului.

In aceste conditii, FCSB-ul lui Becali nu se va putea mandri decat cu rezultatele obtinute de "ros-albastri" dupa 1999, cel mai important fiind calificarea in semifinalele Cupei UEFA.

Exista posibilitatea ca, in cazul unui nou proces intentat de Armata, campioana sa isi piarda palmaresul inclusiv pana in 2014, devenind practic o echipa fara istorie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Becali Steaua marca, #Becali pierde Steaua, #FRF Steaua Becali, #Becali Steaua Armata proces , #Steaua