LPF, somata de fanii Stelei sa respecte sentinta instantei in cazul echipei lui Becali

Marti, 18 Iulie 2017, ora 17:11
4201 citiri
LPF, somata de fanii Stelei sa respecte sentinta instantei in cazul echipei lui Becali
Foto: Facebook/ Asociatia Stelistilor 1947

Liga Profesionista de Fotbal este somata de suporterii Stelei sa respecte o sentinta definitica a instantei in cazul FCSB, echipa patronata de Gigi Becali.

Fanii reuniti in Asociatia Stelistilor 1947 vor ca Liga sa explice de ce continua sa foloseasca numele Steaua atunci cand este vorba despre FCSB, incalcand flagrant o sentinta a Curtii de Apel Bucuresti.

"Prin comportamentul sau, LPF dovedeste o lipsa de respect fata de clubul Steaua si fata de Justitia din Romania, mentinand vie o stare de confuzie, care astazi nu ar mai trebui sa existe. Pe aceasta cale, atragem atentia cum, conform hotararii numarul 989/2016, din dosarul cu numarul 31705/3/2015, clubul Fotbal Club Fcsb SA nu are voie sa foloseasca, fara consimtamantul CSA Steaua Bucuresti, "semnele Steaua, Steaua Bucuresti sau a unor semne similare in activitatea comerciala, inclusiv in cuprinsul denumirii comerciale si in special in competitiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice forma, in inscrierile in asociatiile si federatiile sportive".

Aceasta decizie a fost data de catre Curtea de Apel, in data de 21 decembrie 2016. Intrucat au trecut sapte luni de atunci si subiectul a fost indelung discutat in presa din Romania, este deja cunoscut in intreaga tara, astfel incat nu mai exista scuza neinformarii. Drept urmare, solicitam catre LPF indreptarea situatiei si distinctia intre cele doua entitati. Remarcam, in ultima perioada, doua derapaje de acest fel din partea oficialilor LPF:

1. Mentionarea numelui de Steaua, in loc de FC FCSB, la tragerea la sorti a programului Ligii I, din data 07.07.2017;

2. Inlocuirea pe site-ul oficial al institutiei a numelui de Steaua cu FCSB si pentru perioada de dinaintea hotararii judecatoresti, mentinand confuzia ca FCSB este continuatoarea de drept a clubului Steaua Bucuresti. Mai exact, toate campionatele castigate in perioada anilor '80-'90 figureaza pe site-ul LPF fiind castigate de FCSB, in loc de Steaua Bucuresti", se arata in comunicatul stelistilor.

In final, ei solicita "clarificari din partea LPF in ceea ce priveste folosirea numelui "Steaua" pentru a descrie FC FCSB, echipa careia ii este interzisa prin lege folosirea acestui nume".

FCSB, echipa lui Gigi Becali, nu mai are dreptul de a utiliza denumirea Steaua Bucuresti dupa ce a pierdut definitiv un proces initiat de Clubul Sportiv al Armatei.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#LPF somata fani Steaua, #FCSB sentinta Steaua, #Steaua proces FCSB , #Steaua