"Managerul" Becali a ingropat Steaua in datorii

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 13:51
6257 citiri
"Managerul" Becali a ingropat Steaua in datorii

Steaua Bucuresti incepe anul 2011 ingropata in datorii, tot mai multi fosti sau actuali colaboratori solicitand plata restantelor. Totul se datoreaza "managerului" Gigi Becali, care a facut si desfacut contracte dupa bunul plac, fara a tine cont de clauzele care ii protejeaza pe cei demisi.

Printre litigiile mai vechi ajunse la scadenta se numara cele cu impresarii fotbalistilor brazilieni Elton si Andrey, ambii reclamand faptul ca au fost indepartati de la echipa fara a primi toate drepturile salariale, dupa cum informeaza cotidianul Click in editia tiparita.

La rand sunt si doi fosti antrenori, Cristiano Bergodi si Dorinel Munteanu, care cer la randul lor achitarea datoriilor. Exista de asemenea si jucatori a caror indemnizatie de transfer nu a fost achitata integral, cluburile solicitand si ele banii datorati.

Iata care sunt datoriile Stelei:

- Brazilienii Elton si Andrey au fost indepartati de la echipa dupa interventia lui Becali, insa clubul a semnat doar acordul de reziliere a contractelor, nu si ordinele de plata pentru salarii. Datoria catre cei doi s-ar cifra in jurul sumei de 50.000 de euro.

- Cristiano Bergodi a fost dat afara in urma unui conflict celebru cu latifundiarul, cand l-a scos din vestiar pe acesta la pauza partidei cu Sheriff Tiraspol. Becali nici nu a asteptat pana la finalul meciului pentru a anuntat demiterea italianului. Acesta a plecat, insa a reclamat clubul solicitand plata salariului restant, in valoare de 120.000 de euro, conform avocatului sau.

- Dorinel Munteanu a plecat si el cu scandal, insa, asemenea lui Bergodi, nu l-a "iertat" pe Becali si si-a cerut in instanta drepturile. Tribunalul Bucuresti i-a dat castig de cauza intr-o speta, obligand Steaua la plata a 205.000 de euro, insa suma poate creste pana la 300.000 daca Steaua va pierde si al doilea proces.

- Florin Gardos a fost adus la Steaua in vara, de Victor Piturca, si este considerat a fi unul din cei mai buni tineri jucatori ai Romaniei. Becali nu a achitat insa nici jumatate din suma de transfer, de aproximativ 200.000 de euro, si acum Concordia Chiajna, fosta echipa a lui Gardos, ameninta cu memorii la forurile abilitate.

- Novak Martinovici a venit in Ghencea tot in vara si tot la solicitarea lui Piturca. A ajuns in finalul turului om de baza in primul "11", dar poate reveni la Pandurii daca "ros-albastrii" nu platesc suma convenita in momentul transferului.

- Pantelis Kapetanos va fi dat afara, insa grecul nu pleaca pana nu isi primeste restantele salariale, cifrate in jurul valorii de 50-70.000 de euro.

- Ceilalti jucatori ai Stelei se apropie de pragul celor 60 de zile de intarziere la plata ratelor contractuale, asa ca Becali trebuie sa le achite macar o parte din salarii daca nu vrea ca acestia sa plece gratis.

Chiar si la o privire de suprafata e lesne de observat ca marea majoritate a acestor creante au fost create de "managerul" Gigi Becali, insa plata o va face clubul, incasarile de la UEFA, pentru participarea in Europa League, sau de la LPF, in contul drepturilor TV pentru acest sezon, urmand a fi folosite pentru stngerea litigiilor.

M.D.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Becali manager Steaua, #Steaua ingropata datorii, #Becali Steaua datorii, #Munteanu Bergodi datorii Steaua , #Steaua