Mititelu, idolul lui Becali: "Ii multumesc, am fost un prost"

Joi, 19 Iulie 2012, ora 15:48
3689 citiri
Mititelu, idolul lui Becali: "Ii multumesc, am fost un prost"

Procesul pierdut la TAS in cazul Eugen Baciu l-a determinat pe Gigi Becali sa ia exemplul lui Adrian Mititelu, care a infruntat sistemul in instantele civile.

Dupa o lunga perioda in care a criticat actiunile sefului Universitatii Craiova, Becali l-a ridicat in slavi pe Mititelu, anuntand ca va apela la instantele civile pentru a scapa de datoria catre FCM Bacau.

"Ii cer scuze lui Mititelu, care m-a desteptat. Eram in mocirla si nu aveam habar, fusesem indus in eroare. In Parlamentul european am zis ca nu exista niciun fel de conventie privind fotbalul si ca acest sport se ghideaza dupa legile civile, dar si pe unele bazate pe specificitate. Asta nu inseamna ca trebuie incalcate legile civile. Ii multumesc lui Mititelu ca m-a desteptat, pentru ca eram un prost.

Trebuie sa ii multumeasca tot fotbalul romanesc, Mititelu trebuie sa fie declarat erou! Daca nu era treaba asta cu Bacaul, poate nu aflam nici eu. De aceea vom face toate demersurile si veti vedea ca ne incadram in legalitate. Aceasta hotarare TAS, care spune ca trebuie sa le platim celor de la Bacau 800.000 de euro, nu este adevarata. FIFA si UEFA spun ca se recomanda sa mergi la un tribunal arbitrar. Camera Nationala de Arbitrare a Litigiilor se ocupa cu asa ceva.

Daca am fost la asta, nu trebuie sa mai mergem si la recurs, adica a doua comisie. Asta e anomalie, trebuie desfiintata. Dupa aia am mers si la TAS, alta anomalie, tampenie, analfabetism juridic. Legile FIFA si UEFA trebuie sa fie in armonie cu legile civile dintr-o tara. Nu poti sa ma trimiti pe mine la un tribunal din Elvetia, atata timp cat noi nu recunoastem acel tribunal", a spus Becali intr-o conferinta de presa.

Steaua, buna de plata! "Ros-albastrii" au pierdut la TAS procesul cu FCM Bacau

Becali a luat foc dupa decizia TAS: "O sa cer desfiintarea tribunalului!"

In 2004, cand Eugen Baciu a venit la Steaua de la FCM Bacau in contract a fost trecuta o clauza prin care gruparea patronata de Gigi Becali se obliga sa-i plateasca 800.000 de euro formatiei moldovene daca fotbalistul pleca din Ghencea.

In 2011, Baciu si-a terminat contractul cu Steaua, insa Gigi Becali a refuzat si refuza sa-i plateasca vreun ban lui Dumitru Sechelariu.

In cazul in care FRF si LPF ar penaliza Steaua, ar fi cea de-a doua echipa din Liga 1 care ar incepe sezonul cu o penalizare. Prima este Otelul Galati, sanctionata cu 2 puncte.

C.F.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Gigi Becali Steaua TAS, #Mititelu Becali TAS , #Steaua