Planul secret al lui Gigi Becali: Iata de ce vrea sa plece de la Steaua

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 31 August 2015, ora 21:38
8710 citiri
Planul secret al lui Gigi Becali: Iata de ce vrea sa plece de la Steaua
Foto: Facebook/ FC Steaua

Gigi Becali este gata sa renunte la clubul Steaua, insa acesta nu vrea sa renunte la fotbal. Dimpotriva, latifundiarul este hotarat sa se implice la o alta formatie.

Daca primul nume de club pe care l-a spus, Astra, a starnit zambete malitioase in randul conducatorilor de la Giurgiu, Becali a revenit cu precizari.

Astfel, fostul europarlamentar a marturist ca vrea sa ajunga la un club care este finantat de autoritatile locale, pentru ca aportul lui financiar sa fie minim sau chiar inexistent.

"Sa va spun de ce nu mai vreau sa stau la Steaua, pentru ca e logic. Eu vreau sa ma duc la o echipa care apartine de primarie. Eu vreau sa iau trei milioane de euro de la primarie, mai iau inca trei milioane de la televiziuni, sunt sase milioane, si asa eu nu mai dau nimic de la mine. Daca ma mai ajuta Dumnezeu sa ma duc si in Liga Campionilor...", a spus Becali la DigiSport.

Planul sau de a renunta la Steaua nu este unul recent, fiind chiar intocmit in baza unor informatii la care nu au acces foarte multi oameni.

Becali sustine ca s-a interesat de noua lege a finantarii cluburilor sportive de catre autoritatile locale, iar aceasta ar adce modificari importante.

"M-am interesat eu si noua lege, care va fi data cu noul Cod Fiscal, va permite finantarea cluburilor", a mai explicat acesta.

In final, latifundiarul a recunoscut ca isi doreste ca Steaua, odata revenita la Armata, sa retrogradeze.

"Este si orgoliu, binenteles. Eu vreau sa le dau echipa si sa se duca in divizia B. O sa vedeti ca in doi ani retrogradeaza. Cine, in tara romaneasca, a mai facut performanta in fotbal in afara de Becali? Eu vreau sa le demonstrez ca o emblema nu castiga nimic. Ma duc la alta echipa si castig campionatul si ma duc in Liga Campionilor, iar ei vor retrograda cu emblema", a mai spus Becali.

Declaratiile lui Gigi Becali vin in contextul in care ministrul Apararii, Mircea Dusa, a anuntat ca acesta ar fi ramas oricum fara echipa.

Clubul Sportiv al Armatei si-a reinfiintat sectia de fotbal, iar din vara anului viitor va avea din nou o echipa de seniori, care va fi inscrisa in liga a patra.

Auzind acest lucru, Becali a anuntat ca este dispus sa cedeze gratis Armatei echipa pe care o patroneaza.

Gigi Becali a capitulat: Vreau sa vorbesc cu ministrul Apararii, le dau Steaua gratis!

In acelasi context, nu trebuie uitat faptul ca fostul europarlamentar s-a plans deseori, dupa eliberarea din inchisoare, ca nu mai are bani, lucru care s-a vazut si in campania de transferuri din vara.

Becali n-a avut forta financiara pentru a achizitiona jucatori valorosi, preferand, in schimb, sa aduca fotbalisti liberi de contract sau de la echipe retrogradate.

De altfel, el chiar ameninta mai mult sau mai putin direct ca va baga clubul in insolventa, ratarea calificarii in grupele cupelor europene fiind o mare lovitura financiara pentru omul de afaceri a carui avere s-a "evaporat" in ultimii ani.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Becali pleaca Steaua, #Becali vinde Steaua, #Becali Steaua Armata , #Steaua