Preferatii lui Becali, noii capitani ai Stelei

Sambata, 23 Ianuarie 2010, ora 09:12
1518 citiri
Preferatii lui Becali, noii capitani ai Stelei

Dupa ce si-a adus nepotii si prietenii la Steaua, unii din ei fiind simpli actionari, altii aflandu-se chiar in staff-ul tehnic, Gigi Becali se implica activ si in alegerea noului capitan al echipei.

Vanzarea lui Sorin Ghionea a rotunjit conturile clubului cu 100.000 de euro, insa a lasat "vacanta" si banderola de capitan al echipei. Chiar daca toata lumea se astepta ca Patre Marin sa fie noul lider al ros-albastrilor, mai ales ca jucatorul veteranul lotului stelist a mai fost capitan in cateva partide din tur, Gigi Becali a anuntat ca preferatii sai, Cristi Tanase si Juan Toja vor fi noii sefi ai vestiarului.

"Parerea mea, cel mai indicat ar fi sa fie Toja sau Tanase, ca sa-i incurajeze, sa ii motiveze mai mult. Petre Marin ce sa faca? Sa zica: 'Hai, veniti aici in aparare, sa ne aparam?'. Trebuie un mijlocas care sa zica: 'Hai cu totii la atac, sa spulberam dusmanul!'", a afirmat Becali.

Latifundiarul si-a motivat oarecum decizia spunand ca Petre Marin este singurul fotbalist ce are "curajul" sa comenteze deciziile patronului, insa l-a amenintat pe jucator cu echipa a doua.

"Poate Petre Marin e posibil sa mai comenteze, dar nici el nu mai poate prea mult ca in vara pleaca, ii expira contractul. Cum comenteaza, cum ii trimit la echipa a doua", a mai spus Becali.

Juan Toja a venit la Steaua in vara anului 2008, de la FC Dallas, si a evoluat pana acum in 36 de meciuri in tricoul Stelei, in timp ce Crsti Tanase a fost adus in urma cu 6 luni, de la FC Arges, pitesteanul jucand in doar 11 meciuri pentru echipa din bulevardul Ghencea.

Ca o comparatie, Petre Marin joaca la Steaua din anul 2004, el adunand peste 120 de partide pentru echipa patronata de Gigi Becali.

Cum se aleg capitanii de echipa?

In fotbalul actual sunt utilizate doua metode de a alege un capitan. Prima, cea mai democratica, este votul jucatorilor din lot, acestia stiind cel mai bine ce coechipier ii poate motiva mai bine pe teren.

Asa s-a intamplat la Steaua dupa plecarea lui Radoi, cand vestiarul a decis ca Sorin Ghionea sa poarte banderola, asta desi Becali l-ar fi dorit la acea data pe Goian capitan.

A doua metoda este numirea de catre antrenor, insa aceasta se practica mai mult in cazul echipelor ce sufera modificari profunde ale lotului intr-un timp scurt, iar fotbalistii nu reusiesc sa se cunoasca intre ei.

M.D.

Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Risto Radunovic este unul dintre jucătorii de bază ai FCSB, având cotă de piață evaluată la 1,4 milioane de euro. Muntenegreanul are contribuții importantă acesta fiind un jucător...
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
FCSB poate fi campioană la finalul acestui sezon având un avans considerabil față de rivale, din play-off mai fiind de disputat încă cinci etape. FCSB are 11 puncte avans față de locul 2....
#Gigi Becali, #capitan echipa Steaua, #Petre Marin Tanase Toja , #Steaua