Se ingroasa Valiza: Becali, urmarit penal si in cazul Bistrita

Vineri, 09 Mai 2008, ora 15:30
3494 citiri
Se ingroasa Valiza: Becali, urmarit penal si in cazul Bistrita

Finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali, este urmarit penal pentru doua infractiuni de mita, prima acuzatie fiind adusa in cazul "Gloria Bistrita", iar cea de-a doua in cazul mitei pentru "U Cluj", se arata intr-un comunicat al Directei Nationale Anticoruptie.

Potrivit sursei citate, "ca urmare a cercetarilor efectuate, in rezolutia de incepere a urmaririi penale procurorii au retinut ca, in data de 11 mai 2006, Becali George, finantator al clubului de fotbal Steaua Bucuresti, a facut o promisiune ferma jucatorilor de fotbal de la FC "Gloria 1922" Bistrita, oferind acestora cate 5.000 de euro in cazul obtinerii unui rezultat de egalitate sau cate 10.000 de euro in caz de victorie in meciul cu echipa "Rapid Bucuresti" ce urma sa aiba loc a doua zi".

In cel de al doilea caz, procurorii sustin ca in perioada 5-7 mai 2008, Gigi Becali "a oferit direct si indirect" suma de 1,7 milioane de euro lui Anton Dobos, dar si unor jucatori ai echipei Universitatea Cluj, pentru ca, in ultima etapa a editiei 2007-2008 a Diviziei A, clubul clujean "sa isi apere corect sansele de joc si sa faca tot ce este posibil pentru a obtine cel putin un rezultat de egalitate in meciul cu echipa "CFR 1907 Cluj", contracandidata Stelei la castigarea titlului de campioana.

In acest ultim dosar, Biroul de presa al DNA a confirmat ca alaturi de Gigi Becali mai sunt urmariti penal si presedintele Universitatii Cluj Anton Dobos, apropiatul lui Becali, Teia Sponte si o alta cunostinta a acestuia Traian Bendorfean, pentru fapte de coruptie.

"DNA a mai dat si alte comunicate gramada care s-au intors inapoi. Asa inteleg ei sa lucreze, ei nu comunica in mod corect si transparent cu noi si cu presa, arunca niste comunicate, fac justitie televizata", a afirmat Catalin Dancu, avocatul lui Becali.

Dancu a precizat ca finantatorul Stelei nu a fost informat oficial de aceasta noua acuzatie, adaugand ca este posibil ca Becali sa fie audiat saptamana viiitoare.

In 2006, Becali a vrut sa-i recompenseze pe fotbalistii de la Gloria Bistrita, pentru un rezultat in Giulesti care avantaja Steaua in lupta pentru titlu.

Presedintele de la Steaua i-a urmarit pe jucatorii bistriteni de la hotelul Crystal Palace la restaurantul Perla, unde acestia au cinat, pentru a le promite 10.000 de euro daca vor invinge pe Rapid.

Suma a fost redusa la jumatate in caz de egalitate, cu precizarea ca bistritenii sa-si plateasca singuri impozitele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

EXCLUSIV. Cum s-au împotmolit negocierile dintre Mititelu și Gigi Becali pentru Bauza
EXCLUSIV. Cum s-au împotmolit negocierile dintre Mititelu și Gigi Becali pentru Bauza
Gigi Becali a anunțat că își face echipă pentru grupele cupelor europene fiind sigur că va câștiga campionatul în acest sezon. Mai mult, patronul FCSB a anunțat nume importante care...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Bistrita, #Gigi Becali, #acuzatie , #Steaua