Steaua pierde 7 puncte, Becali - interzis pe stadioane timp de doi ani

Joi, 05 Iunie 2008, ora 07:25
7624 citiri
Steaua pierde 7 puncte, Becali - interzis pe stadioane timp de doi ani

Decizie - soc in fotbalul romanesc: Steaua pierde 7 puncte, iar Gigi Becali nu mai poate calca in niciun stadion din Romania timp de doi ani de acum incolo, a hotarat Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal, intrunita in cursul zilei de miercuri.

Masurile luate de FRF sunt dure, avand in vedere ca, initial, cazul fusese amanat, iar verdictul asteptat era unul bland.

Pe langa suspendarea lui Gigi Becali, si presedintele formatiei "U" Cluj, Toni Dobos, a primit aceeasi sanctiune din partea oficialilor Comisiei: interzicerea de a calca pe vreun stadion in Romania in urmatorii doi ani, sanctiune la care se adauga si o amenda in valoare de 180.000 de lei pentru fiecare dintre cei doi conducatori de club.

"U" Cluj, depunctata cu 6 puncte

Nici pentru jucatorii "sepcilor rosii" nu se anunta un viitor sezon in liga secunda mai stralucit. Universitatea Cluj a fost penalizata cu 6 puncte, avand astfel nevoie de doua victorii pentru a fi din nou pe "zero".

Si jucatorii Petre Marin si Gigel Coman au primit sanctiuni dure: acestia au fost suspendati pentru sase luni fiecare, acestia fiind desemnati sa intermedieze tranzactia intre Steaua si "U" Cluj, in cazul in care "sepcile rosii" ar fi incurcat CFR-ul.

"Valiza" de la Cluj

Decizia Comisiei de Disciplina a FRF vine dupa ce, in ultima etapa, Gigi Becali le-a promis bani jucatorilor Universitatii Cluj, in cazul in care acestia urmau sa incurce CFR-ul, trimitand astfel practic titlul de campioana in Ghencea, iar la finalul partidei dintre "U" Cluj si CFR Cluj, cativa apropiati ai latifundiarului din Pipera au fost retinuti de procurorii de la DNA Cluj, acestia avand asupra lor o valiza cu 1.7 milioane de euro, bani ce trebuiau sa ajunga la jucatorii "sepcilor rosii".

Excluderea din cupele europene?

Steaua ar mai putea primi o sanctiune, din partea UEFA, pe langa penalizare, urmand modelul formatiei FC Porto, care a fost exclusa din toate competitiile europene timp de un an, dupa ce in urma cu 4 ani oficialii clubului au fost acuzati de "blat".

Mergand pe premiza "speranta moare ultima", Gigi Becali a vorbit deja cu avocatul Stelei, Catalin Ciubota, care anunta ca mai sunt doua posibilitati pentru un recurs.

"Mai avem doua cai de atac. A fost o incalcare abuziva. In mod normal, cauza trebuia sa se suspende pana la solutionarea cazului penal. Pe Petre Marin l-au suspendat, probabil, fiindca este nasul lui Gigel Coman", a declarat Ciubota.

Muresan vrea Rapidul in locul Stelei in Liga

Cum nu putea ramane indiferent la o astfel de intamplare, presedintele formatiei CFR Cluj, Iuliu Muresan, este de parere ca Rapidul ar trebui sa ia locul Stelei in Liga Campionilor.

"Normal acum ar fi ca Rapid sa ia locul Stelei in Liga Campionilor, deoarece am observat miercuri ca UEFA a exclus-o pe FC Porto din aceasta competitie, tot din cauza unei depunctari in campionatul intern. Cu toate ca aceasta decizie este o pata pentru fotbalul romanesc, Comisia de Disciplina si-a facut doar datoria. Sunt sigur ca au avut probe clare ca sa ia aceasta decizie", a declarat Iuliu Muresan.

Porumboiu si Meme, de partea Stelei

In timp ce Muresan ataca Steaua, patronul clubului FC Vaslui, Adrian Porumboiu, ii ia apararea lui Becali: "Mi se pare absurd ca Becali sa nu mai poata intra pe niciun stadion timp de doi ani. Are acolo birourile, are tot. Unde o sa vada meciurile, la TV?", a declarat Porumboiu.

Fostul manager al Stelei, Meme Stoica, este de parere ca aceasta sanctiune drastica nu a schimbat nimic, decat din punct de vedere moral.

"Asa este, este o pedeapsa drastica dar s-a schimbat ceva? Clasamentul a fost modificat in vreun fel? Suspendarea din Liga Campionilor nu are nicio o legatura cu aceasta sanctiune", a declarat Meme.

Managerul sportiv al formatiei Steaua, Adrian Ilie, a comentat decizia Comisiei de Disciplina: "Este o decizie dura. Nu inteleg ce probe s-au putut aduce si nu imi dau seama de ce s-a dat o asemenea sentinta, cand Justitia nu a gasit nimic. Eu nu ma asteptam la nici o suspendare, pentru ca nu vad de ce s-a ajuns pana aici. Oricum, sper sa nu ajungem la vreo excludere din cupele europene, asa cum a patit FC Porto. Repet, este o decizie foarte dura", a declarat Adi Ilie.

Gigi Becali, absent de pe stadioane timp de doi ani

Reactia patronului Stelei, Gigi Becali, nu a intarziat sa apara, acesta considerand decizia Comisiei de Disciplina una nedreapta, amenintand cu tribunalul sportiv de la Lausanne.

"Nu are cum sa fim exclusi din cupele europene. Vom face apel. Toata lumea e intr-un balamuc, sunt nebuni. Normal era sa se astepte decizia procurorilor si apoi sa se ia o decizie. Dar ei vor sa-si dea importanta. Vom ajunge la Lausanne", a declarat Gigi Becali.

Latifundiarul din Pipera nu poate intelege de ce a fost suspendat timp de doi ani: "Am auzit ca am fost suspendat doi ani ca sa mai intru pe stadioane. Nu e posibil asa ceva pentru ca eu am dat 40 de milioane de euro in fotbal si nu imi poate interzice cineva sa intru pe stadion", a rabufnit Becali.

Patronul Stelei a facut cateva precizari privind Comisia de Disciplina, mentionand faptul ca intentioneaza sa-i suspende pe membrii care au luat o asemenea decizie.

"Vreau sa dau afara comisia care a dat decizia. O sa vedem noi daca sunt de acord cei din Adunarea generala a Federatiei ca asemenea oameni sa conduca. Noi ii platim si ei iau asemenea decizii", a spus Becali.

Cum nu putea rata ocazia de a fi ironic, patronul Stelei a spus: "Cu multi nervi m-am calmat, dar asta e situatia. Nu am ce face. Sunt inganduriat pentru ca e ceva ce-mi scapa. Am avut multe razboaie, si in fotbal si politica, le-am primit cu curaj si putere. Acum imi pun semnul intrebarii si e posibil daca se mentine aceasta decizie sa-mi las cioc si sa zic: 'M-au invins structurile'", a declarat Gigi Becali, facand referire la Constantinescu.

Petre Marin si Gigel Coman, suspendati 6 luni

Urmand modelul patronului, Petre Marin spune ca va discuta cu avocatul, si nu intelege de ce a fost suspendat timp de 6 luni.

"Voi discuta cu avocatul meu, sa vad ce este de facut. Nu inteleg pentru ce mi-au dat mie aceasta suspendare. Voi spune mai multe dupa ce discut cu avocatul meu", a declarat Petre Marin.

Gigel Coman nu intelege de ce a fost suspendat de catre membrii Comisiei de Disciplina, si anunta ca va face apel.

"Am fost amendat, insa nu voi accepta niciodata sa fiu suspendat, asta pot sa spun. Nu stiu dupa ce reguli au judecat acest caz. Tot ce s-a intamplat s-a luat de prin presa, ceea ce este neadevarat. Asta le-am si declarat celor de la Comisia de Disciplina. Astept instiintarea oficiala a clubului si, probabil, se va face apel", a spus Coman.

Zotta si Iancu vor retrogradarea Stelei

In timp ce unii sar in apararea "ros-albastrilor" si a patronului Gigi Becali, directorul general al Rapidului si presedintele Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, vor ca Steaua sa fie retrogradata.

"Din campionatul viitor, cei care au facut lucruri ca Steaua se vor gandi mult mai bine inainte sa mai faca asta. Pe mine nu ma incalzeste depunctarea Stelei, cred ca ambele echipe ar trebui retrogradate. Vrem un fotbal corect si aceleasi regulamente pentru toata lumea", a declarat Constantin Zotta.

"Cred ca trebuia asteptata finalizarea anchetei penale. Suspendarea de pe stadion e o masura dureroasa. Totusi, pentru fapte mai grave de coruptie, daca ar exista o decizie judecatoreasca in acest sens, masura ar fi fost retrogradarea", a declarat Marian Iancu.

Copos nu vrea in Liga Campionilor "la masa verde"

Fiind probabil incurajat de declaratia presedintelui formatiei CFR Cluj, Iuliu Muresan, actionarul rapidist, George Copos, anunta ca un loc in Liga Campionilor, obtinut "la masa verde", nu este prioritatea echipei.

"Pe noi nu ne intereseaza un loc de Liga Campionilor castigat astfel, adica la masa verde. Nu este in spiritul Rapidului sa castige astfel. Nu pot sa comentez daca este o decizie corecta sau nu, dar sunt extrem de curios daca decizia Comisiei de Disciplina de azi va ramane definitiva si irevocabila, cum s-a intamplat in cazul "Bricheta". Abia astept sa vad finalitatea, insa nu cred ca va fi mentinuta decizia", a declarat George Copos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Horoscop zilnic. Vineri, 19 aprilie. Zodia care va ieși la o întâlnire
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Va fi mare...
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Răspunsuri la invidia românilor. De unde au unii bani să călătorească atât? "Tenerife, 2.100 de lei pentru 7 nopți, zbor, cazare în cameră dublă"
Din cauza scumpirilor, unii români au renunțat la vacanțe sau își permit cu mari sacrificii una pe an. La cealaltă extremă sunt cei care pleacă des în vacanțe mai scurte sau mai lungi,...
#Steaua, #bani, #u cluj, #Becali, #suspendati, #interzis, #stadioane, #depunctata, #Petre Marin, #Toni Dobos , #Steaua