Steaua, retrogradata din cauza lui Gigi Becali?

Vineri, 24 Mai 2013, ora 07:27
8625 citiri
Steaua, retrogradata din cauza lui Gigi Becali?

Steaua Bucuresti, proaspata campioana a Romaniei, risca sa fie trimisa in Liga 2 din cauza finantatorului Gigi Becali!

Latifundiarul din Pipera a ajuns in puscarie dupa ce a fost condamnat in doua dintre dosarele pe care le avea pe rol la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cum acestea nu aveau legatura cu Steaua, clubul din bulevardul Ghencea a avut destul de putin de suferit. Pana acum, cel putin.

Al treilea dosar in care Becali asteapta sentinta vizeaza direct echipa "ros-albastra". Este vorba despre celebrul caz "Valiza", care va fi decis luni, la cinci ani de la data flagrantului de la Cluj.

Problema stelistilor este ca sunt implicati direct in acest dosar, finantatorul echipei oferind mita jucatorilor unei alte formatii tocmai pentru ca Steaua sa aiba de castigat si sa se impuna in lupta pentru titlu.

Astfel, "ros-albastrii" au sanse mari sa fie sanctionati administrativ daca patronul lor va fi condamnat si in acest al treilea dosar. Iar cum acuzatia este una extrem de grava in opinia FIFA si UEFA, dare de mita, sanctiunea nu poate fi decat una singura - retrogradarea!

Dupa cum anunta cei de la National, singura sansa a echipei din bulevardul Ghencea ar fi sa il dea in judecata pe Gigi Becali. Deoarece acesta nu are o functie oficiala in cadrul clubului, conducatorii pot sustine ca fostul parlamentar a actionat de unul singur, fara vreo implicare din partea echipei.

Chiar si asa, este vorba despre un eventual proces care se poate intinde pe mai multi ani si este greu de crezut ca FIFA si UEFA vor astepta atat de mult sa se ia masuri.

Sursa citata sustine ca sefii Federatiei Romane de Fotbal discuta deja despre ce se va intampla cu Steaua in cazul in care Becali va fi condamnat din nou. Concluziile nu sunt imbucuratoare pentru Reghecampf si elevii sai, Mircea Sandu recunoscand spasit ca nu poate decat sa urmeze directivele forului continental.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) va da verdictul final in "Dosarul Valiza" in cursul zilei de luni.

Gigi Becali a fost condamnat de doua ori in acest an de instanta suprema, ajungand dupa gratii la inceputul acestei saptamani.

M.D.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Steaua retrogradata FRF, #Becali verdic caz Valiza, #Steaua retrogradata dosar valiza, #Becali condamnat dosar valiza , #Steaua